מתכון לפלפלים אפויים עם גבינת פטה

 

היישר מיוון: מנה ראשונה קלה וטעימה לארוחת שבועות - פלפלים אפויים עם גבינת פטה ועשבי תיבול

 
 
 
 
 
פלפלים אפויים עם גבינת פטה
פלפלים אפויים עם גבינת פטה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

16 יחידות פלפלים קטנים (זן טינקרבל) בכמה צבעים


או

6-8 פלפלים רגילים בצבעים שונים


3-5 כפות שמן זית


2-3 כפות חומץ יין אדום (אפשר גם חומץ תפוחים או בלסמי)


120 גרם גבינת פטה


עלים מ-2 גבעולי זעתר או אורגנו


חופן קטן של עלים יפים שאוהבים כמו פטרוזיליה, כוסברה או שמיר (ואפשר את כל השלושה)


מלח ופלפל שחור גרוס


 
 

אופן הכנה:

  • שמים את הפלפלים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים את הפלפלים בנדיבות בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ 9 דקות, או עד שהתרככו.
  • אם משתמשים בפלפלים רגילים, חוצים אותם לאורך ומוציאים את הליבה. מברישים בשמן זית ואופים 18-20 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לפלפלים להתקרר מעט.
  • בעודם חמימים, מחלקים אותם באופן שווה בין 4 צלחות הגשה (לא חייבים לקלף).
  • מזלפים מעל הפלפלים שמן זית איכותי וחומץ יין אדום, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומתבלים בפלפל שחור.
  • מקשטים בעלי הזעתר ובעלי עשבי התיבול האחרים ומגישים.
  • שדרוג: במקום להגיש את עלי הזעתר כמו שהם, מטגנים אותם בשמן חם מאוד כ-20 שניות (עד שהם מפסיקים לבעבע), ואז מניחים על נייר סופג ומתבלים במלח - מקבליפ צ'יפס זעתר פריך.
  • טיפ: כדאי להשרות את עלי עשבי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר) במי קרח כ-2 דקות לפני ההגשה (ולייבש בנייר סופג לפני שמעבירים לצלחת), כדי שיהיו רעננים במיוחד.
  • אפשר לקשט עם פרוסות פלפל חריף פרוס דק.

 

המתכון באדיבות שלומי בן שימול, שף מסעדת קפה שינדלר ביפו

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.