סודות ה"סופר-פוד" • טרנד שיווקי או מזון בריאות אמיתי?

 
עודכן 07:04 17/05/2015
ניב גלבוע

זרעי צ'יה, גוג'י ברי, מאקה וקייל. אם המילים האלו נשמעות לכם כמו סינית, כנראה לא שמעתם על ה"סופר-פוד", אוכל שמגדיר את עצמו כ"מזון-על". ניב גלבוע יצא לבדוק על מה כל המהומה, והאם עובדים עלינו בעיניים

 
 
 
 
 

אם תשאלו את הד"ר מיכאל וינפאס מהו סופר-פוד, מזון העל, הוא יענה בלי להתמהמה שמדובר במזון שהוא מרוכז בהרבה מאוד תכונות רפואיות ומרכיבים עשירים במינרלים, ויטמנים, נוגדי חימצון, חלבונים, חומצות אמינו - ומכיוון שהוא מרוכז לא צריך לצרוך הרבה ממנו.

 

ההתלהבות אולי מובנת, אבל בשלב הזה אין מחקרים מדעיים שמאששים את התיאוריות. "לצמחים יש אפקט מאוד משמעותי" אומרת דנה ויינר, דיאטנית קלינית "אבל כל עוד הם לא נחקרו בצורה מדעית כמו תרופות אנחנו לא באמת יודעים מה האפקט האמיתי שלהם".

 

כל ארגוני הבריאות העולמיים מכריזים על הסופר-פוד כטרנד שיווקי. לא מדובר על תחום שהוא מוכח מדעית או נחקר בצורה מסודרת, והם מוציאים כל הזמן אזהרות והתראות לחברות המזון שמייחסות למוצרים שלהם תכונות סופר-בריאותיות.

 

אם אתם חושבים שלאכול רק ירקות ופירות או רק מזון-על זו המילה האחרונה בעולם האוכל, אז הנה כבר מתקרב אלינו הטרנד הבא מאמריקה: לחיות רק על אבקות. בריא או לא, נחכה למחקרים שאולי בסוף יגיעו, אבל הם נצליח לוותר על כל ההנאות שקשורות באכילה?

 

רוצים לספר לניב מה חשבתם על הכתבה? >> בקרו בעמוד הפייסבוק שלו

 

 
עוד כתבות במדור לילה כלכלי - ניב גלבוע יוצא לאכול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.