עוגת גבינה עם פירות אדומים ללא סוכר

 
עודכן 06:56 18/05/2015
אוכל ורק אוכל

חג שבועות יכול להיות גם קל ודיאטתי ולאו דווקא הגורם העיקרי לפתיחת דיאטה. עוגת גבינה ללא סוכר יכולה להיות בדיוק הפתרון לאירוח טעים ובלי ייסורי מצפון

 
 
 
 
 
טעים בטירוף, בלי גרם סוכר. עוגת גבינה ותותים
טעים בטירוף, בלי גרם סוכר. עוגת גבינה ותותים צילום : דרור כהן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 12 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק הפריך:

 

200 גרם חמאה


1/2 כוס סוכרלייט


1 ביצה


3 כוסות קמח


1/2 שקית אפייה


 

 

למלית גבינה:

 

1 ק"ג גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (בטמפרטורת החדר)


1 גביע שמנת חמוצה 9%


5 ביצים


1 כוס סוכרלייט


1 כף קליפת לימון מגוררת


1 שקית סוכר וניל (או 2 כפות סוכרלייט)

 

לרוטב פירות אדומים:
400 גרם פירות אדומים קפואים ומופשרים או 500 גרם תות שדה פרוס


3 כפות סוכרלייט


תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ


 

 
 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת מערבל מערבבים חמאה וכוס סוכרלוז כפית לכפית עד הומוגניות.
  • מוסיפים ביצה ומחצית מהקמח ומערבבים ערבוב קצר.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד אחידות.
  • יוצרים כדור מהבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומערבבים על משטח נקי לעלה בעובי - 1/2 ס"מ.
  • משטחים את הבצק על תבנית האפייה.

הכנת מלית הגבינה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת ומערבלים 2 דקות.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.
  • מוסיפים את הסוכרלייט, קליפת הלימון וסוכר הוניל ומערבלים דקה נוספת.
  • מעבירים את מלית הגבינה על הבצק המרודד.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך שעה.

אם אתם רוצים להכין עוגה ללא התחתית:

  • אופים את המלית במשך 10 דקות בחום של 175 מעלות.
  • מורידים את החום ל- 150 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות עד שהמלית יציבה ופני העוגה זהובים.
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.