מלא הפתעות • בורקס תרד, גבינה, ביצה ועוד

 
עודכן 15:44 09/10/2017
שלומי בן שימול

שלומי בן שימול מציג גרסה חדשנית לבורקס: אופים ריבועים של בצק עלים, שמתנפחים בתנור ואז אפשר למלא אותם, בתרד, תפוחי אדמה גבינה, ביצים ועוד הפתעות

 
 
 
 
 
בורקס הפתעות
בורקס הפתעות צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

2 תפו"א קלופים


150 תרד תורכי


300 גרם בצק עלים על בסיס חמאה


עגבנייה קלופה ומגורדת גס בפומפיה


200 גרם גבינת פטה עיזים


3-4 כפות טחינה ביתית מוכנה


4 ביצים קשות


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה בסיר בגודל בינוני עם הרבה מים, 35 דקות או עד שהתרככו. מוציאים, נותנים להם להתקרר ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ.
  • מבשלים את התרד: שמים אותו בסיר גדול מעל להבה גבוהה ומבשלים אגב ערבוב בערך 3 דקות או עד שנפח העלים ירד והתרד קיבל צבע ירוק כהה (אפשר להוסיף מעט מים כדי להחיש את התהליך). נותנים לתרד להתקרר.
  • מרדדים את בצק העלים וחותכים ל-4 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות - כ 12 דקות - עד הזהבה של הבצק.
  • חוצים את ריבועי הבצק האפוי במקביל למשטח העבודה, כמו סנדוויץ.
  • בכל בצק עלים מניחים: עגבנייה מגורדת, תפוחי אדמה, תרד, גבינת הפטה, 2 חצאי ביצה קשה ולפזר מעל טחינה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  • סוגרים את הבורקס (שיישאר חצי פתוח), מומלץ להגיש בליווי סלט רענן.
  • עוד תוספות שיכולות להיכנס בנוסף או במקום: ממרח לימון כבוש ואריסה מרוקאית.
 
 

המתכון באדיבות שלומי בן שימול

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.