עוף בתפוזים ולימון • מתכון מנצח של אהרוני

 
עודכן 07:35 12/08/2015
ישראל אהרוני

תפוזים, לימונים ותבלינים טובים - אלו הם אבני היסוד של ישראל אהרוני כשהוא מכין מנה ישראלית כשהמרכיב המרכזי בה הוא עוף

 
 
 
 
 
מאכל קייצי-ישראלי. עוף בתפוזים ולימון
מאכל קייצי-ישראלי. עוף בתפוזים ולימון צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 כרעיים חצויות (השוקיים קצוצות עצם)


12 בצלי פנינה או שאלוט, קלופים


2 עלי דפנה


כף תימין


6 שיני שום, שלמות מעוכות


1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ


כוס וחצי מיץ תפוזים


קליפה מגורדת מתפוז אחד


לימון סחוט אחד


קליפה מגורדת מלימון אחד


3 כפות סוכר חום


2 כפות חומץ בלסמי


2 כפות רוטב סויה


מעט שבבי צ'ילי


מלח, פלפל שחור


 
 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  • שמים בתבנית צלייה פיירקס את כל החומרים, ומעסים קלות להחדרת הטעמים.
  • צולים בחום של 200 מעלות כ-40 דקות, כשמידי פעם משקים את העוף בנוזלי התבנית.

 

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

חצילים, עגבניות, גבינה ברוטב עגבניות
קצף פטל עם תותים

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.