קדירת עוף במטבוחה חצילים וזיתים

 
עודכן 05:26 03/06/2015
בני סיידא

בני סיידא הקדיש את ספרו החדש "טעים ובריא" למנות מכל העולם שמוכיחות שאפשר לאכול בריא ונכון. מתוכו בחרנו מתכון לתבשיל מנחם, שמגישים עם לחם כפרי מחיטה מלאה, הסופג בהנאה את הרוטב הממכר

 
 
 
 
 
כולם יאהבו. קדירת עוף במטבוחה חצילים וזיתים
כולם יאהבו. קדירת עוף במטבוחה חצילים וזיתים צילום : דניאל לילה סגנון: עמית פרבר
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

¾ כוס שמן זית


12 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת


6 שיני שום, פרוסות


1 פלפל חריף, נקי מזרעונים וקצוץ (אפשר יותר)


1 ק"ג עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות


4 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות


4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות


200 גרם זיתים ירוקים, שבורים ומגולענים


1 כף פפריקה מרוקאית בשמן


מלח, פלפל שחור גרוס


3 חצילים


 
 
כריכת הספר "טעים ובריא" של בני סיידא
כריכת הספר "טעים ובריא" של בני סיידא צילום: דניאל לילה סגנון: עמית פרבר

אופן הכנה:

  • בסיר כבד ורחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את השוקיים עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
  • מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים פרט לחצילים ומבשלים 10 דקות.
  • במקביל קולים את החצילים על אש גלויה עד שהם משחירים. קולפים וחותכים לפיסות גסות.
  • מחזירים לסיר את השוקיים, מוסיפים את החצילים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע עד שהרוטב מסמיך - במהלך הבישול מטלטלים את הסיר מדי פעם.
  • טועמים ומשפרים תיבול.
  • מגישים חם עם קוסקוס מלא.

 

המתכון מתוך הספר "טעים ובריא" של בני סיידא

 

מחפשים מתכונים נוספים מהספר? נסו את אלה:
עוגת ריקוטה וצימוקים ללא בצק
מאפי תפוחי-אדמה ועשבי תיבול

תבשיל פתיתים, ירקות ופרגיות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.