10 דרכים לשדרג שניצל ופירה

 
עודכן 06:07 04/06/2015
עז תלם

כמעט ואין אדם בישראל שלא אכל בחייו שניצל ופירה, אבל גם השילוב המנצח הזה יכול לשעמם. עז תלם (The Kitchen Coach) עם 10 רעיונות לשדרג את המנה הכי ישראלית שיש

 
 
 
 
 
הוד שניצליותו!
הוד שניצליותו! צילום : קרן ביטון כהן
 

פירה ושניצל, שניצל ופירה. אחד פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, השני נימוח ועשיר. ביחד הם מרכיבים את אחד מצוותי ארוחות הערב הכי פופולריים במדינה: כזה שמוגש במסעדות יוקרתיות (לעתים על תקן מנת ילדים) וכמובן מכינים בבית לארוחת ערב פשוטה ומהירה. אבל אחרי כמה זמן גם השילוב הזה יכול להתחיל לשעמם. אז הנה 37 דרכים לשדרג את צמד החמד.

 

השניצל:

כל פרמטר ממשוואת השניצל יכול להיות מקור לשדרוג.

 

ראשית, אפשר להשרות את חזות העוף במרינדה כלשהי טרם תחילת הציפוי: למשל תערובת של סויה וסילאן (ביחסים שווים) בתוספת של שום כתוש וג'ינג'ר תיתן טוויסט אסיאתי.

 
שניצלוני גבינה בציפוי שומשום
שניצלוני גבינה בציפוי שומשום צילום: חיה אילונה דר

לקמח אפשר להוסיף תבלינים - פפריקה, אבקת שום, כמון, בהרט ,תערובת עוף בגריל וכל חומר אבקתי אחר שיכול לשדרג את הטעם של הקמח

 

לביצה אפשר להוסיף ממרחים ורטבים נוזליים - חרדל, צ'ילי מתוק ורוטב סויה למשל (כף אחד מהנ"ל (כל אחד בנפרד) עבור בלילה של 3 ביצים יכולה להוסיף חריפות, מליחות או מתיקות לעוף הפריך שלכם. גם שום כתוש כדאי ורצוי להוסיף בשלב זה

 

לפירורי הלחם אפשר להוסיף עשבי תיבול מיובשים כמו טימין ורוזמרין וכמובן שומשום, שבמהלך הטיגון נקלה ומשחרר לעולם ניחוחות מטריפים.

 

הפרמטר הכי משמעותי שאפשר לשנות, הוא חזה העוף. מלבד נתח החזה, אפשר להכין שניצל על בסיס פרגית עוף (פשוט מהקשים מהקצב לשטח) או בקר, או ללכת לכיוון חלבי, להכין גביצל או חצילצל.

 

 
פירה
פירה צילום : אפיק גבאי
 
 

הפירה

 

למרות שאין דבר יותר טעים מפירה תפוחי אדמה נקי, עם קצת שמן זית (אני אוהב להשתמש במי הבישול של תפוחי האדמה), הבסיס העמילני הזה יכול לקבל פחות או יותר כל תוספת.

 

ראשית, יש את הנוזלים והשומנים שמוסיפים לו: חלב וחמאה הם הקלאסיים, אבל בת'כלס כל נוזל שהוא טעים ושייך לעולם המלוח יכול להעשיר את הפירה שלכם: זה יכול להיות ציר ירקות או ציר עוף, חלב או קרם קוקוס. יש שפים שמבשלים בקבוק שלם של יין אדום עד שהוא מצטמצם לשליש מהנפח, ואת היין המרוכז יוצקים ישירות אל הפירה. זאת ועוד, מיצים סחוטים כמו מיץ גזר ואפילו מיץ סלק, שיצבע לכם את התפודים בסגול עמוק.

 

שנית, ישנם הירקות: בצל מטוגן וזהוב הוא תוספת מסורתית ועתיקת יומין, בצל ירוק יתן רעננות, ועוד תוספות ששווה לשקול הן: עלי תרד חלוטים, עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים וכמובן אפונה קפואה שבישלתם 7 דקות.

 

תערובות תיבול שונות גם עובדות פה: מחית קארי אדום, סחוק, אריסה, אבקת קארי או חרדל גרגרים יכולים להקפיץ את המחית שלכם לגבהים חדשים.

 

לבסוף, לטעם מעושן אפשר להוסיף קבנוס או חזה אווז מעושן שטוגן קלות.

 

עז תלם הוא האיש מאחורי אתר האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים

 

 

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.