לחמעג'ון עם בשר כבש • מתכון של אהרוני

 
עודכן 11:02 14/06/2015
ישראל אהרוני

ישראל אהרוני מפשיל שרוולים ומכין את אחת המנות המפורסמות במטבח הערבי שמבוססת על מאפה שמרים עם בשר כבש וסומאק

 
 
 
 
 
שילוב נהדר של בצק ובשר. לחמעג'ון
שילוב נהדר של בצק ובשר. לחמעג'ון צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


2 כוסות קמח שמרים


2 כפיות סוכר


כפית מלח


2 כפות שמן זית


כוס מים


 

לתערובת הבשר:

300 גרם בשר כבש טחון


כף רכז עגבניות


2 כפיות פפריקה


1/4 כפית סומק


כף עלי זעתר טריים


1/2 בצל סגול, קצוץ דק


שבבי צ'ילי חריף


3 כפות צנוברים


מלח, פלפל שחור גרוס טרי


כף שמן זית


 

מעל:
שמן זית


עלי מרווה


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק).
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית במשך דקה.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  • מערבבים את מצרכי תערובת הבשר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקמחים את הידיים, משטח העבודה והבצק ולשים קלות.
  • מחלקים את הבצק לשניים.
  • בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה.
  • מזרזפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה.

 

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:
מסאחן - עוף עם גרגירי חומוס
כנאפה דובדבנים

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.