כנאפה דובדבנים • השדרוג המתוק של אהרוני

 
עודכן 07:03 17/06/2015
ישראל אהרוני

בשנים האחרונות הכנאפה הפכה להיות החומוס החדש כשכל אחד יוצא בהכרזה: "אני מכיר את הכנאפה הכי טוב בארץ!" מתי בפעם האחרונה ניסיתם להכין כנאפה בבית? ישראל אהרוני מלמד איך עושים זאת בקלות

 
 
 
 
 
לפעמים שדרוג קטן יכול לעשות את כל ההבדל במנה. כנאפה דובדבנים
לפעמים שדרוג קטן יכול לעשות את כל ההבדל במנה. כנאפה דובדבנים צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קשה

 

מצרכים:

 

אטריות קדאיף


100 גרם חמאה מומסת


1 כף אבקת סוכר


 

למילוי:
חבילת ריקוטה פרסקה


1 כוס דובדבנים טריים מגולענים


קליפת לימון מגורדת


 

לסירופ:
כוס סוכר


כוס מים


2-3 כפות מיץ לימון


מי פריחת הדרים


 

לטיגון:
30 גרם חמאה מומסת


 

להגשה:
פיסטוקים קצוצים


 

 
 

אופן הכנה:

  • יוצקים את כל מצרכי הסירופ לסיר, למעט מי פריחת ההדרים, ומבשלים על אש קטנה.
  • לתוך קערה גוזרים את אטריות הקדאיף לפיסות קצרות.
  • מוסיפים לקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי.
  • על משטח עבודה (ולא על הכיריים) יוצקים למחבת 30 גרם חמאה מומסת ועליה מניחים חצי מכמות הקדאיף ומשטחים.
  • מפזרים מעל את תערובת הגבינה ומשטחים, תוך השארת ס"מ שולי בצק ריקים מסביב.
  • מניחים מעל את המחצית השנייה של הקדאיף ומהדקים בעדינות.
  • מדליקים להבה גבוהה ומטגנים כמה דקות על צד אחד עד שהוא שחום.
  • הופכים על צלחת ומגליצ'ים חזרה למחבת על הצד השני, מנמיכים להבה ומטגנים להשחמה.
  • מגליצ'ים לצלחת הגשה.
  • מוסיפים לסירופ מי פריחת הדרים, מערבבים ויוצקים מעל הכנאפה, ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

 

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:

לחמעג'ון עם בשר כבש
מסאחן - עוף עם גרגירי חומוס

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.