בראוניז גבינה ולוטוס • לא תאמינו כמה זה קל וטעים

 
עודכן 06:27 22/06/2015
לוטם אליקים

לוטם אליקים, קונדיטורית צעירה בת 26, תחלוק איתנו אחת לשבוע את כל המתכונים, הרעיונות והטריקים לאפייה חווייתית לאופה ולאורח. והפעם, המתכון שיכנס לפנתאון הביתי שלכם: בראוניז גבינה ולוטוס

 
 
 
 
 
מהר, לפני שיגמר. בראוניז גבינה ולוטוס
מהר, לפני שיגמר. בראוניז גבינה ולוטוס צילום : אפיק גבאי
 
לוטם אליקים
לוטם אליקים צילום: אפיק גבאי

הגיע הזמן שתכירו את השם לוטם אליקים, שף קונדיטורית בת 26 עם ניסיון שלא יבייש את טובי הקונדיטורים בארצנו. מגיל קטן היא שרצה במטבח, אפתה והרכיבה קינוחים למשפחה ובכל פעם דאגה שהצלחת תהיה הכי אסתטית ומיוחדת שאפשר. מיד אחרי הצבא התנפלה על לימודי קונדיטוריה בבית הספר "אסטלה" והפכה תוך כמה חודשים ליד ימינו של השף קונדיטור הראשי.

 

לאחר ארבע שנים בהן עבדה במסעדות ובקונדיטוריות, שם צברה ניסיון, למדה טכניקות ויצרה קינוחים וטעמים ייחודים החליטה לפתוח עסק משלה "לוטם. שף קונדיטורית - טעמים ואירועים שבאים מהלב". כל מנה שהיא מייצרת בעסק, החל מקייטרינג חלבי, דרך העוגות המיוחדות, הפטיפורים המושחתים ועד העוגיות - כולם מיוצרים תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים ומשובחים. כל עוגה נעשית בהזמנה אישית ובעבודת יד. "אני אוהבת לגרום לאנשים להתענג מהטעם, המראה והחוויה" מספרת לוטם, שללא ספק המוטו שלה "זה לא רק נראה טעים" מתיישב בול עם חדוות העשייה הקולינרית.

 

אנחנו גאים להציג את הטור החדש של לוטם, שילווה אותנו אחת לשבוע ובו מתכונים, טיפים ורעיונות איך להפוך את האפייה והאירוח לחוויה נהדרת - גם לאופה וגם לאורח. בחרנו לפתוח עם אחד הקינוחים הטעימים והמיוחדים שלה - בראוניז גבינה ולוטוס - שככל הנראה יכנס מהר מאוד למחברת המתכונים הקבועים שלכם.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 25X25 | רמת קושי: בינוני

 
 

זה אחד הקינוחים האוהבים עלי. אני מאוד אוהבת קינוחים קטנים שלא מצריכים יותר מידי כלים ומפיות, כאלה שפשוט כיף להגיש אותם על מגש יפה ולשמוע את ה- "וואו" מכולם. ביס אחד מהבראוניז יסגור לכם את הרעב למתוק, ויותר מזה ישאיר את האורחים פעורי פה. ניתן לשמור את הבראוניז בהקפאה בקופסא אטומה לזמן ממושך ולהוציא 20 דקות לפני הגשה

 

מצרכים לתחתית בראוניז:

 

280 גרם שוקולד מריר


235 גרם חמאה


270 גרם סוכר (כוס +6 כפות)


80 גרם קמח (1/3 כוס)


5 ביצים



למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה


10 גרם פודינג וניל (כף)


20 גרם קמח (2 כפות)


100 גרם שוקולד לבן


20 גרם חלב (2 כפות)


100 גרם סוכר (חצי כוס)


ביצה


180 גרם עוגיות לוטוס (26 עוגיות)


 

אופן הכנת תחתית הבראוניז:

 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • בקערה מניחים את השוקולד, החמאה והסוכר וממיסים במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים גם את הביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 15-17 דקות רק עד התייצבות המסה (ניתן לראות שהשכבה העליונה מתחילה להתקשת מעט).

 

הכנת מלית הגבינה-לוטוס:

  • במקביל לאפייה ממיסים במיקרוגל את השוקולד לבן והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה ניפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, פודינג הוניל, הקמח, הסוכר והביצה.
  • מוסיפים לקערת הגבינה את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
  • מפוררים לתוך תערובת הגבינה חתיכות גסות של עוגיות לוטוס ויוצקים את התערובת על שכבת הבראוניז.
  • מחזירים את התבנית לתנור לעוד 25-30 דקות.
  • מוציאים מהתנור כשרואים שהגבינה מתחילה להשחים מעט בדפנות ושהגבינה מעט רוטטת באמצע (היא מתקשה בקירור).
  • מקררים וחותכים לריבועים.

 

 

מתכונים נוספים במדור זה לא רק נראה טעים יעלו בהמשך, בינתיים בקרו בעמוד הפייסבוק של לוטם שם תקבלו הצצה לאירועים שהיא עורכת.


מייל: lotem.elyakim@gmail.com

טלפון: 054-998-8716

 

 
צילום : יח"צ
 
עוד כתבות במדור זה לא רק נראה טעים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.