טארט משמשים וקרם שקדים • מתכון קייצי ומשגע

 
עודכן 07:07 21/06/2015
אייל רווח

עונת המשמשים בשיאה - הזדמנות מצוינת להכין את המתכון הנפלא של אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי", לטארט משמשים עם קרם שקדים וצנוברים

 
 
 
 
 
מהר, לפני שיגמר. טארט משמש וקרם שקדים צנובר
מהר, לפני שיגמר. טארט משמש וקרם שקדים צנובר צילום : אפיק גבאי
 

רגע לפני שמתחילים, כמה טיפים להכנת טארט נפלא במיוחד:

 

  • טארט הכי טוב ביום שמכינים אותו.
  • רוצים לייעל את ההכנה? הכינו את הבצק כמה ימים מראש והקפיאו. כדי לעבוד איתו אחרי ההקפאה פשוט מצננים אותו עד שנח לרדד בלי סדקים.
  • קרם השקדים: גם טותו ניתן להכין יומיים מראש ולשמור בקירור.
  • שקדים טחונים: אל תנסו לטחון בבית, התוצאה לא תהיה איכותית עם השקדים שקונים בחנויות מתמחות.
  • משמשים: הכי טובים לאפייה כשהם כמעט בשלים ולא רכים מידי, כך הם מתרככים באפייה והופכים למתוקים יותר. את המשמשים חותכים לחצי, מוציאים את הגלעין וכל חצי חותכים באמצע לרבע.

מוכנים? בואו נתחיל:

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | תבנית פאי 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק הפריך:


200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1/2 כוס + 5 כפות אבקת סוכר (100 גרם)


1 ביצה


1/2 כפית מחית וניל


כוס וחצי + 6 כפות קמח לבן (300 גרם)


 

לקרם שקדים צנובר:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1/2 כוס + 5 כפות אבקת סוכר (100 גרם)


1/2 כוס + 3 כפות שקדים טחונים (100 גרם)


כף קורנפלור


2 ביצים


כף רום (לא תמצית)


3 כפות צנוברים קלויים, קצוצים גס


נפאז׳ או ריבת משמש מדוללת במים


12-14 משמשים


 

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות נמוכה.
  • מגבירים את המהירות לבינונית ומוסיפים את הביצה ומחית הוניל.
  • מורידים שוב למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח. מעבדים את הבצק מעט.
  • מכדררים את הבצק ומשטחים אותו על ניילון נצמד כמו פיתה. מכסים ומקררים לפחות שעה (ניתן להכין מראש ולהקפיא).
  • מוציאים את הבצק ונותנים לו להתרכך מעט.
  • מרדדים לעובי של 5 מ״מ ומעבירים לתבנית. מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.
  • בזמן שהקלתית בתבנית מתקררת, מכינים את הקרם.

 

הכנת קרם השקדים:

  • במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות נמוכה.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים והקורנפלור ומאחדים.
  • מגבירים את המהירות לבינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה ולאחר מכן את הרום והצנוברים.
  • שומרים את הקרם במקרר (ניתן להכין אותו לפני).

 

הרכבת הטארט ואפייה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הקלתית כ-15 דק׳ עד שמזהיב מעט.
  • חותכים את המשמשים לרבעים.
  • מצננים את הקלתית, מורחים את הקרם באופן שווה ומסדרים את המשמשים מעל בצורה מעגלית.
  • אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.
  • לאחר שהטארט התקרר יש להבריש בנפאז׳ או ריבת משמש מדוללת במים.

 

 

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.