10 טיפים לעוגיות מושלמות

 
עודכן 07:05 21/06/2015
עז תלם

לעוגיפלצת באהבה • עז תלם חולק 10 טיפים לעוגיות הכי טובות בעיר: אילו תוספות אפשר להוסיף (מלבד שוקולד צ'יפס), למה חשוב לקרר את התערובת ומדוע הן רכות כשהן יוצאות מהתנור?

 
 
 
 
 
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס צילום : קרן ביטון כהן
 

עוגיית השוקולד צ'יפס שייכת לקטגוריה שנקראת Drop Cookies, דרופ מלשון הנפילה שהבצק עושה אל התבנית - זאת בניגוד לעוגיות בצק פריך, שמקבלות את צורתן בחיתוך לפני האפייה. בזמן שהשוקוצ'יפס היא המוכרת ביותר, יש עולם שלם של עוגיות שמכינים באופן זה, מעוגיות לימון ועד עוגיות שיבולת שועל.

 

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לארגן את העוגיות המוצלחות ביותר: 

 

1. לערבב כמה שפחות

ברגע שיוצרים את הבצק, חשוב לתת לו כמה שפחות ערבובים, ולתת לו לנוח מהרגע שנוצר בצק אחיד. ככל שמערבבים אותו יותר, נוצר יותר גלוטן, שהוא בתורו מניב עוגיות יותר לעיסות וקפיציות ופחות מתפוררות ונעימות (אגב, יש כאלו שמעדיפים את העוגיות שלהם כאלו).

 

2. אפשר להוריד בסוכר

מכיוון שמקור עוגיות השוקוצ'יפס הוא ארצות הברית, מדינה שבה הכל מתוק וחמאתי יותר, אפשר בהחלט להוריד את כמויות הסוכר מהמתכונים, בלי השפעה מהותית על התוצאה הסופית והטעם. אישית אני מוריד 1/4 מהסוכר בכיפ (כלומר שם 3/4 כוס במקום כוס שלמה), 75 גרם במקום 100 גרם וכולי).

 

3. תוסיפו מלח

בהמשך לסעיף הקודם, את כל המתיקות של העוגיות חשוב לאזן עם קורט מלח. ברוב המתכונים הוא כבר מצוין, ואם לא, עדיין מותר ורצוי להוסיף.

 

4. להתפרע עם התוספות (שקדי מרק, קרקרים)

נכון, שוקולד צ'יפס זה נחמד וקלאסי, אבל לבצק העוגיות המתוק אפשר להוסיף מגוון רחב הרבה יותר. זה מתחיל בשקדי מרק, ממשיך לשברי קרקרים, ויכול להמשיך לכל חטיף שהוא מוצק (ביסלי, בייגלה ודוריטוס אין, במבה ודובונים אאוט). זוהי דרך מצוינת להפתיע את עצמכם ואת האורחים. אגב גם מבחינת תבלינים, שבבי צ'ילי חריף או פלפל שחור גרוס גס גם יכולים לתת פה טוויסט שובב.

 

 
עוגיות לימון
עוגיות לימון צילום : קרן ביטון כהן
 

5. לתת לתערובת לנוח

בצק עוגיות שוקוצ'יפס ודומותיהן מבוסס על חמאה, חומר שכידוע לכולם מוצק במקרר ונוזלי ככל שנהיה חם יותר. בחום של הארץ, חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר, כדי שהבצק יפוזר על התבנית בקלות ולא יהיה דביק וסיוטי. לכן חשוב לתת לבצק שעה של קירור (כשהקערה מכוסה בניילון נצמד), במהלכה החמאה תתמצק ובסופה הבצק יהיה נוח לעבודה.

 

6. היעזרו בכף קפיצית של גלידה כדי ליצור את העוגיות

היא מביאה לכם כמות מדודה ועקבית, ככה שהעוגיות שלכם יצאו אחידות ברוחבן.

 

7. לא לצופף בתבנית

כשמכניסים את העוגיה לתנור החם, החמאה נמסה, והעוגיה מכפילה את רוחבה. מה שאומר שכדי לקבל עוגיות נאות ומופרדות צריך לתת לכל כדור בצק את המרחב שלו, מתוך ידיעה שהוא יכפיל את היקפו.

 

 
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל צילום : תמי שיבק
 

8. לסובב תבנית במהלך ההאפייה

תנורים, לצערנו, הם לא כלי האפייה המושלם. בהרבה מהם יש אזורים חמים, שנותנים מכת חום גדולה יותר למה שנאפה. כשמכינים עוגיות בתנור חשוב לתת לתבנית סיבוב במהלך האפייה. אם אופים שני מגשים, אז גם מסובבים כל תבנית וגם מחליפים את הסדר שלהן (מעלים למעלה את מה שהיה למטה ולהפך). את ההחלפות והסיבובים עושים אחרי חצי מזמן האפייה, והמהלך מארגן לכם עוגיות שאחידות בצבען וצורתן.  

 

9. לתת לעוגיות להתקרר

מכיוון שהעוגיות מבוססות חמאה, חייבים לתת להן להתקרר לפני שהן נהיות פריכות. כשמכינים אותן בפעם הראשונה זה עשוי להיות מטעה, כי העוגיה נראית מוכנה מבחינת צבע, אבל היא עדיין רכה. ברגע שהעוגיה קיבלה מספיק צבע, פשוט תוציאו את התבנית מהתנור ותנו לה להתקרר. אחרי מספר דקות החמאה והעמילנים שבקמח יתייצבו והעוגייה תקבל את פריכותה.

 

10. לאחסן בקופסה אטומה

הלחות שנמצאת באוויר חודרת עם הזמן לעוגיות והן מאבדות את פריכותן. לכן את מה שלא אוכלים שומרים בקופסה אטומה היטב.

   

עז תלם הוא האיש מאחורי אתר האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.