טארט שוקולד רך-רך עם פירות אדומים

 
עודכן 07:33 24/06/2015
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-20, מנצלת את כל פירות הקיץ שרק ממתינים לה בשוק לכדי טארט שוקולד רך ומלטף. אנחנו ממליצים להכין שניים, זה יגמר מאוד מהר

 
 
 
 
 
לא תאמינו כמה זה קל. טארט שוקולד עם פירות אדומים
לא תאמינו כמה זה קל. טארט שוקולד עם פירות אדומים צילום : נעה עינת
 

איזה פירות כייפים יש עכשיו: משמשים, ענבים, מלון, פטל אדום, פטל שחור, דובדבנים ועדיין ניתן למצוא מעט תותים.
אין כמו לסיים את השבוע עם טארט שוקולדי רך-רך וכל כך טעים שמפוצץ בפירות מושלמים. השילוב בין הבצק של הקלתית ומלית השוקולד לבין הפירות הופך את הטארט הזה למושלם ומושחת בדיוק כמו כל המתכון שמופיעים בעוגות של נעה.

 

בטורים הקודמים של נעה עינת:

>> בלינצ'ס מתקתק עם גבינה וקינמון

>> טארטלט מסקרפונה ופירות

>> כדורי לוטוס קטנים וממכרים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רינג בקוטר 18 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לקלתית:

250 גרם קמח


120 גרם אבקת סוכר


50 גרם אבקת שקדים


125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1/2 כפית תמצית וניל או 1/2 מקל


קורט מלח


1 ביצה



למילוי:
150גרם שוקולד מריר


120 גרם סוכר


125 גרם חמאה


150 גרם ביצים


2 כפות ליקר דובדבנים


 

לקישוט:
מעט ריבה


פירות אדומים או כל פרי אחר שיש לכם


 

 

אופן הכנה:

 

  • במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה שמים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים, החמאה, הוניל והמלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק גדולים.
  • משטחים את הבצק לדיסקית בצורת עיגול, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ.
  • מרפדים את תבנית הטארט בבצק המרודד ומקפידים על זווית ישרה בין הדופן לבסיס.
  • מצננים במקרר כ-1/2 שעה, ובינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את מלית השוקולד.

 

הכנת מלית השוקולד:

  • בבן מארי ממיסים חמאה ושוקולד עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • בעזרת מטרפה טורפים ידנית את הביצים והסוכר, שופכים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים.
  • מאחדים את 2 התערובות על-ידי טריפה, ומוסיפים את הליקר.

 

שלב האפייה:

  • מוציאים את הבצק מהמקרר.
  • בעזרת מזלג עושים בבצק מעט חורים כדי למנוע את התנפחותו ועלייתו בזמן האפייה.
  • שופכים לתוך הטארט את מלית השוקולד.
  • מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות, עד שהמילוי לא רועד וקיסם הננעץ במרכזו יוצא מעט רטוב.
  • מצננים את הטארט לחלוטין עד טמפרטורת החדר.

 

שלב ההרכבה:

  • לאחר שהטארט הצטנן לחלוטין מורחים עליו שכבה של ריבת תות/פטל- או כל פרי אחר בהתאם לפירות של הטארט.
  • שוטפים היטב את הפירות- פטל לא שוטפים!
  • מסדרים את הפירות על הטארט ומגישים.

 

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה
הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.