מתכון לאורז תפוחי אדמה • אהרוני מבשל פרסי

 
עודכן 23:05 29/06/2015
ישראל אהרוני

אחד מעמודי התווך של המטבח הפרסי: אורז צהוב עם תפוחי-אדמה. ישראל אהרוני מלמד, שלב אחרי שלב, איך מכינים את הסיר עם הריח הטוב ביותר

 
 
 
 
 
הולך עם כל מנה, מכל מטבח. אורז תפוחי אדמה
הולך עם כל מנה, מכל מטבח. אורז תפוחי אדמה צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 כוסות אורז בסמטי


5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חצויים לאורכם


3 כפות שמן זית


מלח, פלפל גרוס


1 כפית שטוחה כורכום


קליפת לימון, מגורדת


2 לימונים פרסיים, חצויים


4 כפות שמן זית


1/3 כוס מים


 
 

אופן הכנה:

 

  • מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מי מלח רותחים כ 7-8 דקות.
  • ממליחים ומפלפלים את תפוחי האדמה.
  • שמים בסיר 3 כפות שמן זית וכשהוא חם מכניסים את תפוחי-האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה עד שהם שחומים יפה.
  • מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים.
  • שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל, כורכום, קליפת לימון ולימונים פרסיים.
  • יוצקים לסיר 4 כפות שמן זית ומסדרים את תפוחי האדמה השחומים בצורת פרח.
  • מניחים 1/3 מכמות האורז ומהדקים יפה לתחתית.
  • מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.
  • אוטמים בנייר כסף, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה בדיוק.
  • מכבים את האש וממתינים רבע שעה.
  • הופכים על צלחת הגשה גדולה.

 

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן

 

לשאר המתכונים מהתוכנית:

אורז תפוחי אדמה
שפטה ברנג'י - קיפודי עוף

עוגיות קמח אורז ושקדים

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.