שפטה ברנג'י • מתכון פרסי ל"קיפודי עוף"

 
עודכן 06:51 01/07/2015
ישראל אהרוני

המשמעות של "שפטה ברנג'י" בפרסית היא "קציצת אורז". ישראל אהרוני מציג את הגרסה שלו לקציצות עוף ואורז פרסיות ברוטב חמצמץ

 
 
 
 
 
שפטה ברנג'י - קיפודי עוף
שפטה ברנג'י - קיפודי עוף צילום : מתוך התוכנית "אחד על אחד"
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

500 גרם פרגיות טחונות


2 בצלים סגולים


2 שיני שום


500 גרם אורז בסמטי, מושרה במים קרים חצי שעה ומסונן


צרור שמיר


צרור כוסברה


1/2 כוס נענע


מלח, פלפל


קליפת לימון, מגורדת


1/2 פלפל ירוק חריף


 

לרוטב:

3 כפות שמן


3 שיני שום, פרוסות


1 בצל, חתוך לפלחים


מעט פלפל ירוק חריף


3 גבעולי סלרי חתוכים ל-1 ס"מ


ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות


2 לימונים פרסיים, חצויים


1/3 כוס מיץ לימון


כף סילאן טבעי


1/2 כפית כורכום


מלח, פלפל


ליטר מרק עוף


 
 

אופן הכנה:

 

  • טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, הנענע, הבצל, השום והפלפל הירוק.
  • מעבירים לקערה עם הפרגיות הטחונות, מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • יוצרים כדורים בגודל כדור טניס ומניחים על מגש עם נייר אפיה.

 

הכנת הרוטב:

  • יוצקים שמן זית לסיר ומחממים.
  • מטגנים שום, בצל וסלרי.
  • מוסיפים את המרק, הלימון, הלימונים הפרסיים, הסילאן, הכורכום, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
  • מכניסים הכדורים בעדינות לרוטב, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30- 45 דקות.
 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן

 

לשאר המתכונים מהתוכנית:
אורז תפוחי אדמה

עוגיות קמח אורז ושקדים

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.