טארט נקטרינות וקרם פיסטוק

 
עודכן 06:53 05/07/2015
אייל רווה

עונת הנקטרינות אומנם קצרה, אבל זה לא אומר שאי אפשר לנצל אותה עד תומה. הקונדיטור אייל רווח חולק איתנו מתכון משגע לטארט נקטרינות עם טאץ' של פיסטוק. להדפיס ולשמור

 
 
 
 
 
יותר פשוט ממה שאתם חושבים. טארט נקטרינות וקרם שקדים פיסטוק
יותר פשוט ממה שאתם חושבים. טארט נקטרינות וקרם שקדים פיסטוק צילום : אפיק גבאי
 

רגע לפני שמתחילים, כמה טיפים להכנת טארט נפלא במיוחד:

  • טארט הכי טוב ביום שמכינים אותו.
  • רוצים לייעל את ההכנה? הכינו את הבצק כמה ימים מראש והקפיאו. כדי לעבוד איתו אחרי ההקפאה פשוט מצננים אותו עד שנח לרדד בלי סדקים.
  • קרם השקדים: גם אותו ניתן להכין יומיים מראש ולשמור בקירור.
  • שקדים טחונים: אל תנסו לטחון בבית, התוצאה לא תהיה איכותית עם השקדים שקונים בחנויות מתמחות.
  • מחית פיסטוק: מומלץ להשתמש במחית פיסטוק טהורה, כזאת שמכילה 100% פיסטוק והיא ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל וכו׳.
  • נקטרינות: כדאי להשתמש בנקטרינות שאינן בשלות מידי בכדי שיהיה קל לפרוס אותן. חותכים את הנקטרינות לחצי ופרוסים בצורה דקה. כדאי לסדר כמה שיותר צפוף, הן מתכווצות מעט באפייה.

בטורים הקודמים של אייל רווח:
 
בחרו את הנקטרינות היפות ביותר. טארט נקטרינות וקרם שקדים פיסטוק
בחרו את הנקטרינות היפות ביותר. טארט נקטרינות וקרם שקדים פיסטוק צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | תבנית פאי 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים מצרכים לבצק פריך:

 

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1/2 כוס + 5 כפות אבקת סוכר (100 גרם)


1 ביצה


1/2 כפית מחית וניל


כוס וחצי + 6 כפות קמח לבן (300 גרם)


 

מצרכים לקרם שקדים פיסטוק:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1/2 כוס + 5 כפות אבקת סוכר (100 גרם)


1/2 כוס + 3 כפות שקדים טחונים (100 גרם)


כף קורנפלור


2 ביצים


2 כפות מחית פיסטוק טהורה


נפאז׳ או ריבת משמש מדוללת במים


6-8 נקטרינות


 

 
 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות נמוכה.
  • מגבירים את המהירות לבינונית ומוסיפים את הביצה ומחית הוניל.
  • מורידים שוב למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח. מעבדים את הבצק כמה שפחות זמן.
  • עושים כדור מהבצק ומשטחים אותו על ניילון נצמד כמו פיתה.
  • מכסים ומקררים לפחות שעה (ניתן להכין מראש ולהקפיא).
  • מוציאים את הבצק ונותנים לו להתרכך מעט.
  • מרדדים לעובי של 5 מ״מ ומעבירים לתבנית.
  • מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.

 

הכנת הקרם:

  • במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות נמוכה.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים והקורנפלור ומאחדים.
  • מגבירים את המהירות לבינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה ולאחר מכן את מחית הפיסטוק.
  • שומרים את הקרם במקרר (ניתן להכין אותו יום לפני).

 

הרכבת הטארט ואפייה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הקלתית כ-15 דק׳ עד שמזהיב מעט.
  • חותכים את הנקטרינות לפרוסות.
  • מצננים את הקלתית, מורחים את הקרם באופן שווה ומסדרים את פרוסות הנקטרינות מעל בצורת מניפה.
  • אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.
  • לאחר שהטארט התקרר יש להבריש בנפאז׳ או ריבת משמש מדוללת במים.
 

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.