הכינו בעצמכם: קוקילידה לוטוס

 
עודכן 18:36 15/07/2015
לוטם אליקים

לוטם אליקים מקבלת באהבה את סוף השבוע עם מתכון שמתאים בול למזג האוויר הנוכחי: קוקילידה לוטוס עם המון הפתעות

 
 
 
 
 
קוקילידה לוטוס
קוקילידה לוטוס צילום : אפיק גבאי
 

אם יש קינוח שמתאים למזג האוויר הנוכחי, זה בדיוק הקוקילידה לוטוס. אם בא לכם לפנק את הילדים בימים החמים בקינוח קריר וממכר, תדפיסו מהר את המתכון: שידרגתי עבורכם את הקוקילידה שכולם מכירים לקוקילידה לוטוס נימוחה וטעימה בטירוף.

 

בטורים הקודמים של לוטם אליקים:

מילקי קוקי • פאי אוריאו-נוטלה-פתי בר

מיני קישים בשעה (כולל אפיה!)
קינוחי כוסות קייצים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 25 עוגיות סנדביץ' | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לעוגיות:

 

200 גרם ממרח לוטוס ( חצי צנצנת)


50 גרם חמאה


2 ביצים


80 גרם סוכר (1/3 כוס)


70 גרם (1/3 כוס פחות כף) קמח


2 גרם אבקת אפייה


קורט מלח


15 גרם אגוזי מלך טחונים


15 גרם פקאן טחון (אגוזים ופקאן ביחד 1/3 כוס)


50 גרם שוקולד-צ'יפס לבן (1/3 כוס)


50 גרם שוקולד-צ'יפס חום (1/3 כוס)



החומרים למילוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות( 30 גרם) פודינג וניל


1/3 (80 מ"ל) כוס חלב


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • ממיסים את ממרח הלוטוס והחמאה במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  • במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד 2 דקות עד קבלת לתערובת אחידה.
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח לתערובת ומקפלים את בעדינות בעזרת לקקן למסה אחידה.

 

אפייה:

  • בעזרת שקית זילוף או כפית יוצרים עיגולים בקוטר 2-3 ס"מ על תבנית האפייה.
  • מפזרים מעל את התוספות אגוזים/שוקולד-צ'יפס ומכניסים לתנור.
  • אופים 8-10 דקות. שימו לב: חשוב שהעוגיות לא יהיו אפויות מידי, הן מתייצבות בזמן הצינון.
  • כדי להפריד את העוגיות מנייר האפייה אני ממליצה להעביר סכין בתחתית כל עוגיה כדי שלא תישבר.

 

מצצנים את העוגיות ומכינים את המילוי:

  • מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה.
  • בעזרת שקית זילוף/כפית יוצקים את הקרם באמצע העוגיה וסוגרים מעל עם עוגיה נוספת.
  • מומלץ לשמור במקפיא.
  • לעצלנים: ניתן להגיש עם גלידה.
 

בקרו בעמוד הפייסבוק של לוטם שם תקבלו הצצה לאירועים שהיא עורכת
מייל: lotem.elyakim@gmail.com
טלפון: 054-998-8716

 
עוד כתבות במדור זה לא רק נראה טעים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.