פאי ליים בהגשה אישית

 
עודכן 07:49 16/07/2015
יאיר יוספי

עונת הליים בשיאה, הזדמנות מצויינת להכין קינוח חמצמץ-מתקתק שמתאים לגל החום שפוקד אותנו: טארטלטים קטנים עם קרם ליים ממכר

 
 
 
 
 
קטנים ומתוקים. טארט ליים
קטנים ומתוקים. טארט ליים צילום : בועז לביא
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 10 טארטלים קטנים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

180 גרם סוכר


150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


קורט מלח


2 ביצים


280 גרם קמח


 

לקרם הליים:
250 מ"ל מיץ ליים טרי


250 מ"ל מים


100 גרם חמאה


300 גרם סוכר


5 ביצים


50 גרם קורנפלור


1 ליים


 

 
 

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים את הסוכר, המלח והחמאה למעבד מזון עם להב מתכת ומערבבים עד קבלת פירורים גסים.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הקמח ומעבדים שוב לפרורים גסים.
  • מוציאים את הבצק ממעבד המזון ודוחסים את הבצק לכדור.
  • עוטפים אותו בנילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.

 

הכנת הטארטלטים:

  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי אחיד של 1/2 ס"מ.
  • בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים בבצק ומרפדים תבניות טארטלטים משומנות בעיגולי הבצק.
  • דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים קטניות כמשקולת מעל נייר האלומיניום.
  • מקררים את הטרטלטים הלא אפויים במקרר כשעה.

 

אפייה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים את הטארטלטים המכוסים 20 דקות.
  • מסירים את הקטניות ונייר האלומיניום ואופים עד להשחמה של כל הטארטלטים.
  • מוציאים מהתנור ושומרים במקום יבש.

 

הכנת קרם הליים:

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הליים, המים ו-150 גרם מהסוכר.
  • מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את החמאה.
  • מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר הנותר.
  • טורפים את הביצים ובוחשים את תערובת הקורנפלור אל הביצים.
  • מעבירים 5 כפות מסירופ הליים אל תערובת הביצים תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הביצים אל סירופ הליים, מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
  • כשהתערובת סמיכה מסירים אותה מהאש ומצננים.

 

הרכבה:

  • ממלאים כל בסיס טארטלט אפוי בקרם ליים ומעטרים בפרוסה דקיקה של ליים טרי.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.