פלאן וניל עם פירות קיץ מקורמלים

 
עודכן 06:38 19/07/2015
אייל רווח

מחפשים קינוח קייצי ומרענן שכולל גם קרם מתוק וגם פירות עסיסיים? זה בדיוק המתכון בשבילכם: הקונדיטור אייל רווח עם פלאן וניל ופירות מקורמלים

 
 
 
 
 
פלאן וניל עם פירות קיץ מקורמלים
פלאן וניל עם פירות קיץ מקורמלים צילום : אפיק גבאי
 

הפלאן - שחלקכם מכירים אותו בתור קרם קרמל - הוא למעשה פודינג בטעם. את המתכון ניתן להכין עם כל פרי קייצי ולשלב איך שתרצו. היזהרור לא לבשל את הקרם יותר מידי בכדי שלא תיווצר חביתה. כמו כן, את הפירות אפשר לקרמל אפילו יום מראש ולשמור במקרר. גם את הקרם ניתן להכין יום מראש ולשמור בנפרד. לפני ההגשה פשוט מרכיבים את המנה ואופים.

 

בטורים הקודמים של אייל רווח:

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 תבניות אישיות חסינות חום | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

8 יחידות פרי (אפרסק, משמש, שזיף ונקטרינה)


3/4 כוס סוכר (150 גרם)


4 כפות מים


4 כפות חמאה


 

לקרם:
2 כוסות חלב


2/3 כוס סוכר לבן (120 גרם)


כפית קמח לבן


1/4 כוס קורנלפלור (40 גרם)


כף מחית וניל


2 ביצים


 

 

אופן הכנת הבסיס:

  • בסיר מערבבים 3/4 כוס סוכר עם 4 כפות מים.
  • מבשלים על אש גבוהה עד שנוצר קרמל.
  • מוסיפים את הפירות והחמאה ומערבבים.
  • מבשלים כמה דקות עד שהקרמל עוטף את הפירות.

 

הכנת הפלאן:

  • מסדרים את הפירות בתבניות עם מעט מהנוזלים שנוצרו.
  • מחממים את החלב עם חצי מכמות הסוכר של הקרם עד לסף רתיחה.
  • מערבבים את הביצים, הקמח, מחית הוניל והסוכר הנותר בקערה בעזרת מטרפה עד לאיחוד.
  • יוצקים את החלב החם על התערובת ומאחדים עם מטרפה.
  • מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד שמתחיל לבעבע.
  • מסירים מהאש ומעבירים לקערה לצינון.

 

הרכבת המנה:

  • מחממים את התנור למצב גריל ב-180 מעלות.
  • מכסים את הפירות בקרם בעזרת שק זילוף.
  • אופים 3-5 דקות עד שמשחים.
  • מצננים מעט ומגישים.
 

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.