פיצה ירקות עונתית • מתכון ללא גלוטן

 
עודכן 06:21 27/07/2015
עינת מזור

מחפשים מנה להגיש לאורחים שהיא גם טעימה, גם מרשימה וגם בריאה? זה בדיוק המתכון בשבילכם. עינת מזור, שפית לתזונה בריאה, עם רעיון גאוני לפיצה ללא גלוטן

 
 
 
 
 
פיצה ירקות עונתית
פיצה ירקות עונתית צילום : אפיק גבאי
 

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.

 

אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.
אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:

קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה
פוקאצ'ה אמיתית ללא טיפת גלוטן

סמבוסק עם תרד ובזיליקום

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 2 פיצות קטנות או אחת גדולה | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לתערובת קמחים:

2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן


 

לפיצה:
3 כוסות מתערובת הקמח


2 כפיות שמרים יבשים


1 כפית סוכר


¼ 1 כוסות (300 מ"ל ) מים פושרים


½ כפית מלח


3 כפות שמן זית


 

לרוטב:
800 גרם עגבניות שלמות מקופסת שימורים


2 שיני שום, קצוצות דק


½ 1 כפיות אורגנו יבש


½ כפית מלח


¼ כפית פלפל שחור


2 כפות שמן זית


300 גרם מוצרלה או גבינה קשה אחרת מגוררת או פרוסה


 

לתוספות העונתיות:
1 כוס ברוקולי


1 בצל, פרוס דק


עגבניות, פרוסות


בזיליקום, אפשרי


 

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את תערובת הקמח, הסוכר, השמרים, המים, המלח והשמן.
  • מערבלים במהירות נמוכה 4 דקות, עד לקבלת כדור בצק גמיש ומעט דביק.
  • משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במקום חמים ולח במשך 30-45 דקות.

 

הכנת הרוטב:

  • בסיר בינוני, מכניסים את העגבניות השלמות (מרסקים אותן מעט עם מזלג), שום, אורגנו מלח ופלפל שחור.
  • מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד להסמכת הרוטב.
  • מתקנים תיבול, מסירים מהאש ומצננים.
  • מעבדים בבלנדר לרוטב סמיך, ללא גושים.

 

הרכבת המנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם לרדד בין שני ניירות אפייה).
  • מניחים את הבצק בתבנית.
  • מורחים בנדיבות רוטב על הבצק, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים את הגבינה והירקות.
  • אופים כ 10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק זהובים.
  • מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
 

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" נטול גלוטן

 
עוד כתבות במדור מתכונים ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.