קראמבל שזיפים בברנדי • מתכון קייצי וממכר

 
עודכן 06:37 09/08/2015
אייל רווח

הקונדיטור אייל רווח הופך את השזיפים החמצמצים לקינוח משגע: קראמבל מתקתק שמוכן תוך 30 דקות אפייה ומפזר ריח ממכר בכל הבית

 
 
 
 
 
חמיצות פוגשת מתיקות. קרמבל שזיפים בברנדי
חמיצות פוגשת מתיקות. קרמבל שזיפים בברנדי צילום : אפיק גבאי
 

כמה טיפים חשובים כשרוצים להכין קראמבל איכותי וטעים במיוחד:

  • שימוש בחמאה קרה הוא בגדר חובה. אם משתמשים בחמאה רכה יווצר לנו בצק ולא תערובת פירורית כמו שאנחנו רוצים.
  • שימו לב לא לעבד את תערובת הפירורים זמן ממושך על-מנת שהחמאה לא תתחמם.
  • אם אין ברשותכם מעבד מזון, ניתן להכין את הקרמבל בצורה ידנית: ערבבו את המצרכים ובעזרת שתי הידיים שפשפו את החומרים היבשים עם החמאה עד שנוצרים פירורים.
  • אם רוצים קראמבל עם גושים גדולים יותר, ניתן להוסיף כף או שתיים של מים לתערובת תוך כדי ההכנה.

בטורים הקודמים של אייל רווח:
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות4 קערות אישיות חסינות חום או תבנית פיירקס בינונית | רמה: קל

 
 

מצרכים:

 

10 שזיפים מגולענים וחצויים


6 כפות ברנדי


5 כפות סוכר חום


כפית קורנפלור



לקרמבל:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1/2 כוס קמח לבן


1/4 כוס סוכר לבן


1/3 כוס שקדים טחונים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את השזיפים עם הברנדי, הסוכר החום והקורנפור.
  • מכניסים את כל מרכיבי הקראמבל למעבד מזון עם להב מתכת.
  • מפעילים בפולסים עד שנוצרת תערובת חולית.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מעבירים את השזיפים לקערות ומכסים עם תערובת הקרמבל.
  • אופים כ-30 דקות עד שמשחים מעט.
  • מצננים, ומגישים חמים עם כדור גלידת וניל מעל.
 

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.