ט"ו באב בבית • ארוחה למפנקים

 
עודכן 23:07 07/02/2015
אוכל ורק אוכל

מי שאוהב לבשל יודע איך זה מרגיש לפנק את מי שהוא אוהב. כאן אנחנו מגישים לכם הצעה מפנקת בהחלט: ברוסקטות עם ארטישוק ופרמז'ן למנה ראשונה, פילה בקר בירקות שורש למנה עיקרית, ולקינוח - מוס לימון ופירות יער עונתיים. הפינוק הוא לא רק לצד שאוכל, גם לצד המבשל

 
 
 
 
 

מנה ראשונה: ברוסקטה עם ארטישוק ופרמז'ן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 
פתיחה נהדרת לארוחה מפנקת
פתיחה נהדרת לארוחה מפנקת צילום : fotolia
 

איך אפשר לפנק במנה ראשונה? חומרי גלם מצויינים. ארטישוקים בתחמיץ של חברה טובה, לחם איכותי ושמן זית מאיכות מצויינת. מרת'ה סטיוארט מכינה מנה ראשונה קלה להכנה ומענגת את החיך - ככה פותחים ארוחת ערב רומנטית

 

מצרכים:

 

4 פרוסות של בגט או לחם כפרי


2 כפות שמן זית


מלח גס ופלפל גרוס


200 גרם לבבות ארטישוק מצנצנת, סחוטים מהמרינדה


1/4 כוס גבינת פרמז'ן, מגוררת. אופציה: לגרר עוד קצת לקישוט


1 כף פרטרוזליה, קצוצה.


 
 

אופן ההכנה:


שלב א' | הברוסקטות

  • מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
  • מברישים על חתיכות הבגט כף שמן זית.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים את פרוסות הבגט על נייר אפייה ומכניסים לתנור.
  • אופים כ-5-6 דקות.
  • הופכים את הפרוסות ואופים עוד 5-6 דקות עד הזהבה.
  • מצצנים.

 

שלב ב' | המילוי

  • קוצצים דק את לבבות הארטישוק ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הפרמז'ן, הפטרוזיליה וכף שמן זית. מערבבים.

 

שלב ג' | הרכבה

  • בעזרת כף מחלקים את המילוי באופן שווה על כל פרוסה.
  • אפשרות: מגררים מעט פרמז'ן מעל הברוסקטות לקישוט.

 

המתכון מתוך האתר של מרת'ה סטיוארט

 


 

מנה עיקרית: פילה בקר

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות: 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 
פילה בקר עם פירה
פילה בקר עם פירה צילום : יח"צ
 

מנה מרשימה ומפנקת של פילה בקר קלאסי, שמוגש עם ירקות שורש בשמן זית, יין וסילאן תמרים. במנה הזו סוד הקסם הוא Less is more: ככל שהצלחת יותר נקייה ולא עמוסה, כך הבשר תופס את המקום כשחקן האמיתי של הארוחה

 

מצרכים לבשר:


2 מדליוני פילה בקר, במשקל 120 גרם ליחידה


שמן זית


מלח


פלפל


 

לירקות:


2 גזרים, חתוכים למקלות


2 שורש פטרוזיליה


2 שורש סלרי


2 בצלים סגולים, חתוכים לסירות


1 בקבוק יין אדום, קברנה יבש


1 יין פורט מתוק


1 תרמיל הל


1 כוכב אניס


חצי כוס סילאן תמרים


2 גבעולי טימין


 

 

אופן הכנה:

  • מטגנים קלות את הירקות בשמן זית, לאחר מכן מוסיפים את היין, הפורט וסילאן התמרים.
  • מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עם כוכב האניס וההל ומניחים בצד עד שיתקרר מעט.
  • משמנים את פילה הבקר בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על הגריל (אפשר גם מחבת פסים) עד לדרגת עשייה רצויה.
  • הגשה: מניחים את ירקות השורש במרכז הצלחת, מעל את פילה הבקר ומעט מהנוזל של הירקות.
  • ניתן להוסיף בצל ירוק מסולסל ופירה תפוחי אדמה.

 

המתכון באדיבות השף רני אלבז ממסעדת suprra באשדוד

 

 

ולקינוח: מוס לימון ופירות אדומים בכוסות אישיות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 12 מנות אישיות | רמת קושי: בינוני

 
קרם לימון ופירות אדומים במרקם משגע
קרם לימון ופירות אדומים במרקם משגע צילום : קרן ביטון כהן
 

הקינוח המפנק הזה מבוסס על שילוב של לימון ופירות יער. מכינים אותו בכוס שקופה כדי שתוכלו להשוויץ בכל השכבות לפני שהטעם המתקתק-חמצמץ ישתלט על הפה. שימו לב שהקינוח מצריך קירור - אז הכינו אותו מספיק זמן לפני הישיבה לשולחן. מדובר בקינוח פשוט להכנה שקוצר מחמאות וליקוק שפתיים לרוב

 

החומרים לקרם לימון:


80 גרם מיץ לימון


120 גרם סוכר


180 גרם חמאה


150 גרם ביצים


זסט (רצועות קליפה) מלימון אחד


250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת



לקראמבל:

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


100 גרם אבקת סוכר


100 גרם קמח



לקישוט והרכבה:

300 גרם פירות קיץ אדומים (פטל אדום, שחור, דובדבנים)


250 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת עם מעט סוכר וניל


 

 

אופן הכנה:

  • קרם הלימון: בסיר מרתיחים בבחישה את מיץ הלימון, 60 גרם סוכר והחמאה.
  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושאר הסוכר.
  • משווים טמפרטורה בין שתי התערובות ומחזירים לבישול בסיר נקי. טורפים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש, מסננים, מוסיפים את זסט הלימון ומצננים היטב.
  • מקפלים את השמנת המתוקה ויוצקים לגביעי ההגשה.
  • מצננים לשעה.
  • הקראמבל: מערבלים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת פירורי בצק לחים.
  • מרדדים לעלה בעובי 6 מ"מ ומקפיאים.
  • חותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  • אופים 15 דקות ב-180 מעלות.
  • מצננים ומאבקים באבקת סוכר.
  • הרכבת הקינוח: מסדרים מעל קרם הלימון את הפירות האדומים, מזלפים מעל מעט מהקצפת ומעטרים בקראמבל.
  • מצננים לשעה ומגישים.

 

המתכון מאת אורן גירון, הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

 
 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.