ט"ו באב בבית • ארוחה לדיאטטים

 
עודכן 23:09 07/02/2015
אוכל ורק אוכל

גם אלו ששומרים על דיאטה זכאים לארוחה רומנטית ומיוחדת. בט"ו באב הזה אף אחד לא יוצא רעב מהשולחן. סלט אביב של רפי כהן למנה ראשונה, דניס אפוי עם בורגול וירקות ירוקים למנה עיקרית, ולקינוח - קרם לימון במנות קטנות. מהערב דיאטה

 
 
 
 
 

מנה ראשונה: סלט ירקות אביב

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
סלט מרענן וצבעוני לפתוח ארוחה
סלט מרענן וצבעוני לפתוח ארוחה צילום : דן פרץ
 

לא קל להרכיב ארוחה דיאטתית שהיא גם טעימה, גם משביעה וגם מגרה את העיניים. במקרה הזה שלפנו את המתכון המנצח של רפי כהן לסלט אביבי - שקדים ירוקים, ארטישוקים, צנוניות, לימון ובצלים - חגיגה אמיתית לפתיחת ארוחה רומנטית ודלת קלוריות

 

מצרכים:


8-10 שקדים ירוקים, שטופים היטב


4 לפתות קטנות


3-4 ארטישוקים ננסיים או 2 ארטישוקים רגילים, נקיים


1 לימון, מופרד לפילטים וחתוך לקוביות, או קלוף וקצוץ


6-8 צנוניות קטנות, שטופות ופרוסות דק


2 בצלים ירוקים, פרוסים דק


1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ דק וללא זרעים


2 שיני שום, קצוצות


1/2 כוס פול ירוק קטן, קלוף פעמיים


2 חופנים של עלי רוקט או ארוגולה, שטופים, מיובשים וקצוצים גס


2 ראשי שומר צעירים, חצויים ופרוסים דק


1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק


1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי


1/4 כוס שמן זית


1/4 כף מלח


1/2 כפית פלפל שחור גרוס


 

 
 

אופן הכנה:

  • מסירים מכל שקד את הקצה שמחובר לגבעול. פורסים את השקדים לרוחב ומעבירים לקערה.
  • קולפים את הלפתות, חוצים אותן ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות.
  • מנקים את הארטישוקים. אם משתמשים בארטישוקים ננסיים אין צורך להוציא את הליבות.
  • חוצים את הארטישוקים הנקיים לאורך ולאחר מכן פורסים אותם לפרוסות דקות. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומגישים.

 

המתכון נלקח מהספר "סלטים" מאת רפי כהן

 

מנה עיקרית: פילה דניס עם בורגול ועגבניות

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
מנה קלה, משביעה ודיאטטית
מנה קלה, משביעה ודיאטטית צילום : ערוץ 10
 

מנה עיקרית קלה ומשביעה של פילה דניס אפוי המוגש לצד בורגול מוקפץ עם עגבניות, פלפל ובזיליקום

 

מצרכים:


200 גרם בורגול


4 יחדות דג פילה דניס, 120 גרם כל פילה


3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות


כף שמן זית


פלפל אדום, אפוי


עלי בזיליקום


1 שן שום


2.5 כוסות ציר דגים או מים חמים


שמן זית


מלח גס


פלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

 

חלק א' |הכנות

  • מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
  • משרים את הבורגול במים חמים (לא רותחים) למשך שעתיים ומסננים.

חלק ב' | הדג
  • מכינים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום או של נייר אפייה (היריעה צריכה להיות בגודל כזה שתוכלו לרפד בה את תבנית התנור שלכם ועדיין יישארו משני הצדדים שוליים בגובה של 10 ס"מ לפחות. אם משתמשים בנייר אפייה, פשוט משתמשים בכמה ניירות)
  • מניחים על רדיד האלומיניום או נייר האפייה את נתחי הדניס, שמן הזית, הפלפל והמלח.
  • סוגרים היטב את הנייר, כך שיגיע לגובה 5 ס"מ לפחות מעל הדג, כדי שיישאר מרווח להצטברות האדים.
  • אופים 30 דקות. בודקים בזהירות: הנתח מוכן כאשר כף שתוחבים למרכזו בעדינות מפרידה מיד את הנתח, בלי התנגדות.

חלק ג' | הבורגול (מתחילים להכין 10 דקות לפני שהדג מוכן)
  • מחממים מחבת עמוקה ורחבה.
  • מוסיפים שמן זית ומקפיצים את העגבניות כ-3 דקות.
  • מוסיפים את ציר הדגים או המים החמים, הבורגול, והבזיליקום.
  • מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כדקה.

חלק ד' | הגשת המנה
  • מניחים את הבורגול במרכז הצלחת ועליו מניחים את הדג האפוי.
  • מקשטים עם מיקרו בזיליקום.

 

המתכון מאת השף יואב בר

 

תוספת: ברוקולי, אספרגוס ושעועית ירוקה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
ירוק בצלחת - בריא, טעים ומשביע
ירוק בצלחת - בריא, טעים ומשביע צילום : יוסי סליס ונטשה חיימוביץ
 

כל הירוקים יחד, בצלחת גדולה של טעמים נקיים ומרענני נפש. שילוב של אספרגוס, ברוקולי ושעועית ירוקה, שמגישים כתוספת למנה העיקרית או אפילו כמנה בפני עצמה. איילת הירשמן מכינה מתכון גמיש מבחינת התכולה: אין לכם אספרגוס? תכינו רק עם ברוקולי ושעועית; אין אפונת שלג עכשיו? תחליפו אותה בשעועית ירוקה, או תוותרו עליה לגמרי. מה שלא תבחרו, המנה תצא טעימה ומרעננת

 
מתוך "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן
מתוך "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן צילום: עדי אורני

מצרכים:


400 גרם גבעולי אספרגוס טריים


400 גרם שעועית ירוקה או אפונת שלג, אפשר שעועית ירוקה קפואה - מופשרת


400 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים, הגבעולים פרוסים לרוחב לצורת פרחים


כ-1 כפית מלח לתיבול מי הבישול + 1/2 כפית מלח לתיבול הסופי


1 כף שמן זית


3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק


1/2 כפית סוכר


1 כף שמן שומשום


1 כף מיץ לימון או ליים


 

אופן ההכנה:

  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
  • ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח.
  • מוסיפים את האספרגוס ופרחי הברוקולי ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה 4-5 דקות, או רק עד שהגבעולים והפרחים מתרככים מעט אבל עדיין פריכים.
  • מעבירים את האספרגוס והברוקולי מתוך הסיר (הכי קל לעשות זאת בעזרת מלקחיים) לקערת מי הקרח - משאירים את המים בסיר, כי מיד משתמשים בהם שוב.
  • מעבירים את הברוקולי והשעועית למסננת. מרעננים את קערת מי הקרח -אם צריך מוסיפים לה קוביות קרח נוספות.
  • מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה, מוסיפים את אפונת השלג או השעועית הירוקה ומבשלים 2-3 דקות לאפונת השלג או 4 דקות לשעועית. מעבירים לקערת מי הקרח ל-3-4 דקות. מסננים.
  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, שמכילה את כל כמות הירוקים.
  • מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה כמה דקות, עד שהוא רק מתחיל להזהיב (משגיחים שהוא לא נחרך).
  • מוסיפים פנימה את הסוכר, מערבבים, מוסיפים פנימה את הירקות.
  • יוצקים למחבת את שמן השומשום ומיץ הלימון, מתבלים במלח ומטגנים מעל להבה בינונית -גבוהה 3-4 דקות, תוך ערבוב בעזרת מלקחיים. מסירים מהכיריים.
  • טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח, מיץ לימון או שמן שומשום.
  • מתקנים תיבול ומגישים.

 

המתכון מתוך הספר "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן

 


 

ולקינוח: קרם לימון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 4 שעות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 
קרם לימון
קרם לימון צילום : יוסי סליס ונטשה חיימוביץ
 

מוסי, קריר, עשיר, חמצמץ ומתקתק. מוס לימון מהיר הכנה (חמש דקות) בלתי מסובכות בעליל. רק שימו לב שהוא צריך להתקרר אחרי ההכנה - אז קחו בחשבון ארבע שעות לפני ההגשה

 

מצרכים:

 

2 מכלים (500 מ"ל בסך הכל) שמנת מתוקה


1/4 כוס דבש


3 כפות סוכר


100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי


אפשרות לקישוט: קליפות לימון מסוכרות


 

אופן ההכנה:

 

  • שמים בסיר קטן את השמנת, הדבש והסוכר ומחממים מעל להבה בינונית עד לסף רתיחה, והמסת הסוכר.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהכיריים.
  • יוצקים פנימה את מיץ הלימון. מחלקים לכוסות או כלי הגשה ומקררים 4 שעות לפחות.
  • מגישים, אפשר עם קליפות לימון מסוכרות.

המתכון מתוך הספר "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן

 

 
 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.