ט"ו באב בבית • ארוחה למתחילים

 
עודכן 23:11 07/02/2015
אוכל ורק אוכל

גם אם אתם לא טבחים מקצועיים, ט"ו באב זו סיבה מספיק טובה להיכנס למטבח ולהראות אהבה דרך הצלחת. תרד מוקפץ למנה ראשונה, פסטה עם כדורי בשר לעיקרית, ולקינוח - עוגת שכבות מגבינה וביסקוויטים שתסיים את הארוחה עם חיוך גדול

 
 
 
 
 

מנה ראשונה: תרד מוקפץ

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 
תרד מרענן לפתיחת הארוחה
תרד מרענן לפתיחת הארוחה צילום : קרן ביטון-כהן
 

מתכון של אהרוני לתרד מוקפץ עם בצל סגול, שום פרוס ורוטב עדין של לימון ואגוז מוסקט. מנה ראשונה קלילה ופשוטה להכנה שתפתח את התיאבון

 

מצרכים:


1/2 בצל סגול


2 שיני שום


1/2 קילו עלי תרד


מלח ופלפל שחור


1/4 כפית אגוז מוסקט


מיץ מלימון אחד


3 כפות שמן זית


 

 
 

אופן ההכנה:

  • פורסים את השום והבצל דק.
  • מטגנים במחבת עם שמן את הבצל ושיני השום.
  • מוסיפים בהדרגה את התרד, עד שהוא מתרכך.
  • ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את אגוז המוסקט המגורר.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים.

 

המתכון מתוך התוכנית "אהרוני מבשל"

 


 

מנה עיקרית: פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 
פסטה כדורי בשר
פסטה כדורי בשר צילום : fotolia
 

פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות תמיד תזכיר את הסצנה הבלתי-נשכחת מהסרט "היפהפייה והיחפן". שני הכלבלבים המצוירים תופסים את קצהו של אותו ספגטי בפיהם ובסופו מתנשקים. איילת הירשמן מציעה מתכון קל שמבוסס על עירבוב בין בשר בקר להודו, שילוב שהופך את הכדורים לקלילים יותר וטעימים יותר.

 
מתוך "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן
מתוך "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן צילום: עדי אורני

מצרכים:


1 בצל, קלוף וחצוי


3 שיני שום, קלופות


1 כף שמן זית


 

לכדורי הבשר:


1/2 כפית חרדל דיז'ון חלק, לא חריף


250 גרם בקר, טחון


250 גרם הודו, טחון


1 ביצה


2 כפות סולת דקה


2 כפות פירורי לחם


1 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה


פלפל שחור


1 כפית אורגנו יבש


 

לרוטב:


1 כף שמן זית


1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות


1 קופסה גדולה (250 גרם) רסק עגבניות


1 כפית חומץ בלסמי


1 כפית סוכר


1 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה


מלח, פלפל שחור


כ-1/2 כוס עלי בזיליקום טריים


 

לפסטה:


1/2 חבילה (250 גרם) פסטה (ספגטי, פטוצ'יני או פנה)


1 כף מלח


 

אופן ההכנה:

  • שמים במיכל מעבד המזון את הבצל והשום עם שמן הזית, ומעבדים למחית גסה.
  • מעבירים חצי לקערה גדולה וחצי לסיר.
  • להכנת כדורי הבשר: מוסיפים לקערה עם הבצל והשום את כל מרכיבי כדורי הבשר, מערבבים ולשים בידיים לעיסה אחידה.
  • יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שזיפים קטנים ומגלגלים בין הידיים עד שהם חלקים (אפשר להרטיב מעט את הידיים, ואז הם יוצאים חלקים ממש). חשוב ליצור כדורים שווים, כדי שיתבשלו באופן אחיד. שומרים במקרר עד לבישול.
  • לבישול כדורי הבשר: מוסיפים לשום ולבצל שבסיר עוד כף שמן זית, ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהבצל שקוף.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, החומץ הבלסמי, הסוכר, המלח, הפפריקה, הפלפל השחור וחצי כוס מים, מערבבים ומחממים עד שהרוטב מגיע לרתיחה קלה.
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
  • מסדרים את כדורי הבשר בתוך הרוטב - חשוב לא להזיז אותם יותר מדי בשלב זה, כי הם עלולים להתפרק.
  • מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית-נמוכה.
  •  הופכים בזהירות את כדורי הבשר, מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.
  • פותחים כדור אחד בזהירות בכף, הוא אמור להיות מבושל לגמרי; אם נשארו חלקים של בשר לא מבושל - מבשלים עוד קצת.
  • להכנת הפסטה: ממלאים סיר גדול בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כף מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.
  • להגשה: מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים מעל את כדורי הבשר והרוטב, ומגישים חם.

המתכון מתוך הספר "מבשלת בקלות" של איילת הירשמן

 

 

תוספת: סלט ירוק

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 
סלט ירוק
סלט ירוק צילום : fotolia
 

כתוספת למנה העיקרית, אהרוני מציע שדרוג לסלט הירוק האהוב והמוכר: פטריות, קרוטונים ואפילו שבבי גבינה. תמיד אפשר להחליף או להוסיף עגבניות שרי אדמדמות שייתנו עוד קצת צבע וטעם למנה

 

מצרכים:

 

עלי סלט טריים (לבחירתכם: בייבי, ארגולה, חסה אמריקאית)


ויניגרט קלאסי


כוס אגוזי מלך שלמים


שבבי גבינת פרמזן


 

לקרוטונים:


2 כוסות קוביות לחם לבן


3 כפות שמן זית


2 שיני שום, קצוצות


2 כפות עלי טימין


 

לפטריות:


1 סלסלת פטריות טריות


2 שיני שום, קצוצות


3 כפות שמן זית


3 כפות מיץ לימון


4 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק


מלח, פלפל שחור גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את הפטריות עם שיני השום, שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח והפלפל. מניחים בצד. 
  • בקערה נפרדת מערבבים את קוביות הלחם, שמן הזית, שיני השום ועלי הטימין.
  • מעבירים את תוכן הקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור 7-10 דקות עד שהם משחימים.
  • מייבשים את עלי החסה ושמים בקערה גדולה.
  • יוצקים את הוויניגרט על הסלט ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הפטריות והפרמזן ומערבבים.
  • מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.

 

המתכון מתוך התוכנית "אהרוני ברגע"

 

 

ולקינוח: עוגת שכבות ביסקוויטים עם קרם גבינה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית 24X32 | רמת קושי: קל

 
עוגת שכבות שמתחסלת בשניות
עוגת שכבות שמתחסלת בשניות צילום : קרן ביטון כהן
 

עוגת שכבות ביסקוויטים קלה, נוסטלגית ומהירה להכנה, עם בסיס פריך ובמילוי קרם מתוק ואוורירי של שמנת מתוקה וגבינה לבנה. ובשביל הרומנטיקה? הניחו שני דובדבנים מעל כל פרוסה שאתם מגישים

 

מצרכים:

42 יחידות ביסקוויטים פתי בר


2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%


500 מ"ל (שני גביעים קטנים) גבינה לבנה 5% או 9%


שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל (100 גרם)


75 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, מומסת


כוס חלב, לטבילת הביסקוויטים


1/2 כוס סוכר


מעט שוקולד מריר, לקישוט


 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון טוחנים שליש מהביסקוויטים ביחד עם המזולה המומסת עד לקבלת תערובת פירורית.
  • משטחים את התערובת על תחתית התבנית ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.
  • מקציפים במיקסר עם מקצף את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג מספר דקות, עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה.
  • מקפלים בעדינות לתוך הקצפת את הגבינה הלבנה עד קבלת קרם אחיד.
  • מעבירים שליש מכמות הקרם לתבנית ומורחים לשטח פנים אחיד.
  • מעבירים את כוס החלב לקערה. טובלים את הביסקוויטים בחלב לרגע ומסדרים בשכבה אחידה מעל הקרם.
  • חוזרים על פעולה זו פעם נוספות עד קבלת עוגה גבוהה עם שלוש שכבות של קרם.
  • מגררים את השוקולד בעזרת פומפיה מעל העוגה ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

 

המתכון מאת עז תלם מתוך המדור "מיליון סיבות לאפות"

 
 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.