חזה עוף צלוי עם מנגולד וטחינה

 
עודכן 15:38 02/08/2015
איילת לטוביץ

מנה קייצית וקלילה שעשויה כולה ממצרכים זמינים: חזה עוף צלוי על מחבת פסים בתוספת מנגולד וענבים. הסיומת של הטחינה הגולמית עושה את כל ההבדל. מתכון נפלא של איילת לטוביץ'

 
 
 
 
 
חזה עוף צלוי
חזה עוף צלוי צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 יחידות חזה עוף, חצוי ודפוק קלות


שמן זית


מלח פלפל


1 חבילת מנגולד, החלק הירוק בלבד


1 כוס ענבים שחורים, חצויים (ללא גרעינים)


4 כפות טחינה גולמית


 

 
 

אופן הכנה:

  • מתבלים היטב את חזות העוף.
  • מחממים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית.
  • צולים את נתחי העוף כ- 3 דקות מכל צד. מומלץ לצלות כל פעם חזה או שניים - כדי שטמפרטורת המחבת תישאר לוהטת. שומרים בצד, חם.
  • מוסיפים למחבת הלוהטת מעט שמן ומוסיפים את חצאי הענבים.
  • מניחים לענבים להיצרב קלות - מערבבים מידי פעם.
  • מוסיפים את המנגולד, מלח ופלפל ומערבבים רק עד שהעלים קמלים מעט.
  • מגישים מיד - נתח חזה עוף, לצידו תערובת ענבים ומנגולד, ומעל זולפים טחינה גולמית, או טחינה מוכנה מדוללת קלות.

 

 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ, השפית של ביתא קפה

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.