הכי קייצי: בורי על תרד עם פריקי וצזיקי

 
עודכן 07:14 03/08/2015
איילת לטוביץ'

כל חומרי הגלם הכי "אין" במתכון אחד משגע: פילה בורי טרי, עלי תרד ירקרקים, חיטה מעושנת וצזיקי קר ומתובל. איילת לטוביץ' עם המתכון הכי נכון למזג האוויר

 
 
 
 
 
פילה בורי על פריקה ותרד
פילה בורי על פריקה ותרד צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 4 שעות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


קילו או קילו מאתיים פילה בורי, נקי מאדרות


שמן זית


400 גרם עלי תרד, שטופים


 

לפריקי:
1 בצל גדול, קצוץ דק


4 כפות שמן זית


2 כוסות פריקי, שטוף היטב ומסונן


מלח, פלפל


מעט פלפל שאטה טחון (אופציונלי)


½ 3 כוסות מים


 

לסלסה:
3 עגבניות, קצוצות דק


קליפת לימון מגוררת מלימון אחד


2 כפות שמן זית


מלח גס


פלפל שחור טחון


 

לצזיקי:
4 גביעי יוגורט כבשים


2 מלפפונים


1 כפית מלח גס


2 כפות שמן זית


1 שן שום, כתושה


פלפל שחור


 

 
 

אופן הכנה הצזיקי:

 

  • מרפדים מסננת בחיתול בד ויוצקים פנימה את היוגורט.
  • מושכים את שולי החיתול מעל היוגורט ומניחים מעל צלחת ועליה משקולת (כמו קילו אורז).
  • שומרים במקרר למשך 3 שעות לפחות, עד שהיוגורט מאבד נוזלים ומסמיך.
  • חוצים את המלפפונים, בעזרת כפית נפטרים מהזרעונים שבמרכז ומגררים גס על פומפייה.
  • בוזקים בכפית מלח גס ומשאירים לעמוד חצי שעה.
  • סוחטים היטב את המלפפונים, כך שיהיו כמה שיותר יבשים מנוזלים, ומוסיפים ליוגורט יחד עם יתר מרכיבי הצזיקי.
  • מערבבים לתערובת אחידה.

 

הכנת הפריקי:

 

  • מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומייזעים עד שהוא הופך שקוף ורך.
  • מוסיפים את הפריקי והתבלינים ומערבבים עד שהוא עטוף בבצל ובשמן.
  • מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים, מכוסה, על אש קטנה, למשך 30 דקות.
  • מניחים לסיר לעמוד מכוסה לעשר דקות נוספות.

 

הכנת הסלסה והרכבת המנה:

 

  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה.
  • מתבלים היטב את פילה הבורי, משני הצדדים, ומטגנים - תחילה על הצד של העור.
  • כששולי הפילה מזהיבים הופכים את הדגים בעדינות וממשיכים לטגן כ-2 דקות, עד שהדג עשוי.
  • בסוף טיגון הדגים מוסיפים למחבת את עלי התרד ומערבבים רק עד שהם קמלים.

 

הגשה:

 

  • מחלקים את התרד לארבע צלחות.
  • מערבבים את הפריקי והסלסה ועורמים על התרד.
  • מניחים מעל את פילה הבורי ומושחים את יתרת המקום בצלחת בצזיקי מרענן.

 

 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.