סלמון בסגנון "קיסר" • המתכון הנכון לקיץ

 
עודכן 07:55 05/08/2015
איילת לטוביץ'

מחפשים מנת דג קלה ומשביעה? זה בדיוק המתכון בשבילכם: שילוב מצוין בין פילה סלמון עסיסי לסלט קיסר שכולו מרכיבים איכותיים וטובים

 
 
 
 
 
פילה סלמון בסגנון "קיסר"
פילה סלמון בסגנון "קיסר" צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

800 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעור ואדרות, חתוך לארבע מנות


מלח, פלפל שחור


מעט שמן זית


4 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם וקלופים, מפוררים לפיסות גדולות


300 גרם שעועית ירוקה, חלוטה במי מלח


½ כוס עלי בזיליקום


½ כוס זיתים שחורים מגולענים


 

לרוטב הקיסר:
100 גרם גבינת פרמזן משובחת


1 ביצה, חלוטה במים רותחים למשך דקה


2-3 שיני שום


3 כפות חרדל דיז'ון


1/3 כוס מיץ לימון טרי


2/3 כוס שמן זית


מלח גס


פלפל שחור גרוס


3 פילה אנשובי (אופציונלי)


 

 
 

אופן הכנת הרוטב:

  • חותכים את הגבינה לפיסות קטנות ומרסקים לפירורים במעבד המזון.
  • מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב (את הביצה שוברים פנימה ומגרדים את החלק שנדבק לקליפה).
  • מעבדים לרוטב אחיד.

 

הכנת המנה:

  • מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
  • מושחים את הסלמון במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • צולים בתנור למשך 8-10 דקות, תלוי בעובי הנתח.
  • מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, השעועית הירוקה, הבזיליקום והזיתים, מעבירים לצלחת וזולפים מעל מעט מרוטב הקיסר.
  • שמים מעל את נתחי הדג וזולפים עוד קצת רוטב.
  • מגישים.
  • את הרוטב שנשאר יש לשמור בקירור, עד ארבעה ימים (ומומלץ לתבל בו חסה רעננה ולאכול ביום שלמחרת).

 

 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.