ההמלצה השבועית - חנן מרגילן

 
חנן מרגילן
חנן מרגילן צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 01:12 21/10/2015

השבוע בהמלצה השבועית- חנן מרגילן, המסעדה הבוכרית משכונת שפירא, שאין דומה לה.

 
 
 
 
 

מסעדת חנן מרגילן חבויה בשכונת שפירא הדרום תל אביבית. לא רק השכונה נחבאת אל הכלים, גם את המסעדה קל לפספס כשחולפים על פניה. מסעדה לא גדולה במיוחד, שמונה-תשעה שולחנות ועיצוב מיושן (למרות שעבר שיפוץ לפני מספר חודשים) שמזכיר קצת אולמי אירועים של פעם, מחביאים מאחוריהם מטבח מדויק, עם מנות בוכריות מצטיינות במיוחד, ומנות מגריל הבשר, שהוא אחד הטובים בעיר.

 

למה:

 

קשה לתאר עד כמה טעים בחנן מרגילן. ארתור הגרילמן, שהרבה מהלקוחות קוראים לו חנן, למרות ששם המסעדה הוא צירוף של שם סבו, חנן, עם שמה של עיר הולדתו מרגילן, מוציא תחת ידיו כמה מהשיפודים הכי טובים שטעמתי, והמנות החמות הן בין המדויקות שאפשר למצוא בז'אנר מסעדות הפועלים. לחנן מרגילן לא מגיעים לאירוע חגיגי או כדי לראות ולהראות, לכאן באים כדי לאכול טוב, הרבה וטעים, בלי הרבה עניינים מסביב. מזמינים המון אוכל, אולי גם קצת אלכוהול (זול!) וחולקים הכל. זה אוכל לחלוקה באמת, ולא האוכל לחלוקה החדש שנפוץ ברחבי העיר, ואי אפשר באמת לחלוק אותו כמו שצריך.

 

אם תבקשו ממש יפה ותגידו שזה הביקור הראשון שלכם, ארתור אולי גם יסכים לבנות עבורכם ארוחת טעימות, שתציג בפניכם את כל הקסמים של המטבח המפואר הזה.

 

מה אכלנו:

 

רוב מי שמגיע לפה פותח בהזמנה של מבחר סלטים לשולחן (15 שקלים לסועד). הצעה שלי? וותרו עליהם. רוב הסלטים לא מעניינים מספיק, והם גם סתם יתפסו לכם מקום בבטן שיכול להתמלא ע"י אוכל אמיתי. אם בכל זאת חשקה נפשכם בקצת ירקות, הזמינו את הסלט הבוכרי (10 שקלים). אמנם מדובר רק בערימה מכובדת של פרוסות עגבניה ובצל חי בתיבול קל של מלח ושמן, אבל העגבניות הולכות מצוין עם כל הבצק שעוד מעט יגיע.

 

מנת חובה בכל ביקור במסעדה היא מרק הדושפרה (30 שקלים). מדובר באחת מקערות המרק הטובות בעיר. ציר בשרי עם טעם עמוק במיוחד, שלא היה מבייש אף שף צרפתי, המוני כיסונים קטנים ודקים ממולאים בבשר כבש שמנמן, קוביות בשר קטנטנות ורכות, ולא מעט כוסברה טרייה מלמעלה. באמת שקשה לתאר עד כמה מרק יכול להיות טעים ומענג, ובהחלט מדובר במנה ממכרת.

 

 

 
מרק דושפרה, חנן מרגילן
מרק דושפרה, חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 
 

מיד אחרי המרק, מגיע תורם של כיסוני המנטו (6 שקלים לאחד). הזמינו מראש יותר מאחד לכל סועד, השדונים הקטנים האלה טעימים ונגמרים בשני ביסים. בצק מאודה שמצליח להיות נוכח מצד אחד אבל לא עבה מדי מצד שני, ומילוי של בשר כבש עם כמות שומן מדויקת ולא מעט פלפל שחור. פה גם מפזרים קצת שמן ועוד פלפל שחור מלמעלה כדי להשלים את המנה.

 

 

 
כיסוני מנטו, חנן מרגילן
כיסוני מנטו, חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 

כיסוני הסמבוסה, שנקראים במקומות אחרים גם סמסה (10 שקלים לאחד) הם סיפור אחר לגמרי. בצק אפוי, שהופך לפריך בתנור, ממולא בבשר שמזכיר את מילוי המנטו, בגרסא שמנה יותר, ועם המון בצל מבושל. הניגוד בין הפריכות של הבצק לרכות של הבשר יוצר ביס טעים במיוחד, שכמעט משתווה לזה של המנטו, אבל לא לגמרי.

 

התפריט מציע גם עוד סוגים שונים של כיסונים, כמו צ'יבורק או פירושקי מטוגנים, ומטעימות בארוחות קודמות כולם מצטיינים.

 

 
כיסוני סמבוסה, חנן מרגילן
כיסוני סמבוסה, חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 

אחרי כל הבצק הזה, עברנו למנה קטנה של פלוב (30 שקלים), אחת משתי מנות האורז שמגישים במסעדה. תבשיל של אורז, גזר וקוביות בשר כבש, שכולו תענוג ועומק טעמים. התבשיל מעט שמנוני, בזכות הבשר, אבל זו שומניות שעוטפת את האורז וגורמת לכל התבשיל להרגיש עשיר יותר, כך שהיא לגמרי במקום. האורז, שמטוגן כנראה עם בצל לפני הבישול, טעים ברמות יוצאות דופן, ובכל פעם שאני מזמין את המנה הקטנה כדי לטעום עוד דברים, אני מצטער שלא לקחתי את הגדולה.

 
פלוב, חנן מרגילן
פלוב, חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 

הפעם הזמנו גם מנה מהמיוחדים של אותו היום, עלי גפן ממולאים (35 שקלים), שהיתה המנה היחידה שלא היתה לגמרי לטעמי. עלי הגפן עצמם היו דווקא טעימים למדי, עם מילוי לא דחוס מדי כדי שקורה לפעמים, וגם נעדרו את הטעם החמצמץ שמלווה לא פעם עלי גפן תעשיתיים, אבל הרוטב בו הם שחו היה דווקא חמוץ יתר על המידה, והרגיש לי קצת לא מתאים להם. מי שאכלו איתי דווקא אהבו את השילוב, אז רק קחו בחשבון את החמיצות.

 
עלי גפן, חנן מרגילן
עלי גפן, חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 

קינוחים הם לא הצד החזק של חנן מרגילן, ולכן אנחנו נוהגים לקנח פה בדרך כלל עם שיפוד אחד או שניים (או שלושה) מהגריל הבשרים. הפעם היו שיפוד אחד של קבב (20 שקלים), שיפוד שקדי עגל (30 שקלים) ושיפוד בשר אדום (30 שקלים), או אנטריקוט בפי המלצרית.

 

שיפוד הקבב היה מעולה ממש. בשר אוורירי וטוב, שנצלה לדרגת שהיא קצת יותר ממדיום, בלי יותר מדי טיפול ארגסיבי, ומעט בצל טרי שהוסיף טעם ופריכות מבורכת.

 

השקדים היו דוגמא מצוינת לאיך מטפלים בנתח השומני הזה, היו רכים ועסיסיים (היזהרו משפריצים רותחים כשאתם נוגסים) עם טעם קל של צריבה, שרק גריל פחמים יכול לה.

 

הצעות לשיפור:

 

אין הרבה מה לעשות בנידון, אבל לא מעט פעמים תגיעו לכאן ותגלו שנגמרו כיסוני המנטו, או שאולי אזל הפלוב. זה אופיה של מסעדה ביתית, ולא תמיד מכינים הכל, או שלפעמים פשוט נגמר, אבל צריך לקחת זאת בחשבון.

 

סיכום מנהלים:

 

קשה לי להגיד אם מדובר במסעדה הבוכרית הטובה בארץ, כי לא ביקרתי במספיק מהן, אבל בהחלט מדובר בטובה ביותר בתל אביב, ובאחת ממסעדות הפועלים הכי טעימות וכיפיות שיש לנו באזור. בכל פעם שהחשק לכיסונים או למרק מנחם עולה, חנן מרגילן היא אחת האופציות הראשונות שעולות. טעים, זול, כיף, ופשוט מדויק. אנחנו צריכים עוד מסעדות כאלה.

 

כתובת: מסילת ישרים 15, תל אביב. פתוח ראשון - חמישי מ-11:00 עד 23:00 ובימי שישי מ-11:00 עד 15:00

 

בשבוע שעבר המלצנו לכם על מסעדת הירו ראמן של ישראל אהרוני, לחצו כאן להמלצה.

 
עוד כתבות במדור ההמלצה השבועית
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.