עוגת גבינה אפויה קלאסית

 
עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית צילום: לינה מיארה וערן שמר צלמים
 
עודכן 01:27 22/10/2015

הקונדיטורית יערה ורד ממסעדת סילו בפארק פרס שבחולון עם מתכון לעוגת גבינה אפויה, קרמית ועשירה.

 
 
 
 
 

אין כמו עוגת גבינה קלאסית אמיתית, בלי יותר מדי התחכמויות ותוספות. עשירה, קרמית, ונמסה בפה, שמכינים בקלות, בשלב אחד של אפייה, בלי הרבה כאב ראש.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ועשרים | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים

לתחתית:

  • 130 גרם קמח לבן
  • 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 70 גרם סוכר חום כהה
למלית:
  • 1 ק"ג גבינת שמנת 30%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 3 ביצים
 
 

הוראות הכנה

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים את כל מרכיבי התחתית למעבד מזון וטוחנים לאיחוד.
  • משטחים בתבנית תנור גדולה מכוסה בנייר אפייה ואופים כעשר דקות.
  • מקררים וטוחנים לפירורים.
  • ממיסים 100 גרם חמאה ומערבבים עם הפירורים.
  • משמנים תבנית אפייה עגולה בחמאה.
  • מצמידים את פירורי הבצק לדפנות ולתחתית.
  • במיקסר עם וו בלון (מטרפה) מערבבים את כל חומרי המלית עד שאין גושים.
  • שופכים על התחתית בתבנית האפייה ואופים 20 דק' בחום 180 מעלות.
  • לאחר מכן מכסים את העוגה ואופים עוד 40 דקות בחום 140 מעלות.
  • מומלץ לצנן את העוגה במקרר 24 שעות להתייצבות.

 

 
עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית צילום : לינה מיארה וערן שמר צלמים
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.