פילה בורי ביין לבן • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
פילה בורי שלוק בציר יין לבן, מוגש ברוטב שמנת ועשבי תיבול
פילה בורי שלוק בציר יין לבן, מוגש ברוטב שמנת ועשבי תיבול צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 22:59 24/10/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם מתכון לפילה בורי שבושל ביין לבן, ברוטב נהדר של שמנת ועשבי תיבול, מתוך התוכנית סופר שי-לי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: דג | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

 

2 דגי בורי בינוניים חתוך ל-4 פילטים, עם העור


לציר:

3 כוסות יין לבן יבש


2 כוסות מים מינרליים


סרט קליפת לימון


1 בצל בינוני חתוך לרבעים


1 גזר בינוני חתוך לפרוסות עבות


2 שיני שום חצויות


3 עלי דפנה


2 גבעולי תימין


1 כף גרגרי פלפל שחור


1 כפית מלח


 

לרוטב:
50 גרם חמאה


1 בצל קטן קצוץ דק


1/4 כוס יין לבן יבש


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול


אגוז מוסקט טחון טרי


מלח ופלפל שחור גרוס


1/4 כוס עירית קצוצה דק


2 כפות טרגון קצוץ גס

 

אופן הכנה

 

מכינים את הדגים:

 

  • מביאים לרתיחה בסיר רחב את חומרי הציר.
  • מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי למיזוג טעמים ולצמצום חלק מהנוזלים.
  • מניחים את הפילטים של הבורי בתוך ציר כשהעור כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-4 דקות (תלוי בעובי הדג).
  • מכבים את הלהבה ומשאירים את הדג בציר לעוד 5 דקות.

 


בינתיים מכינים את הרוטב:

 

  • ממיסים חמאה במחבת בינונית על להבה נמוכה-בינונית.
  • מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
  • מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות עד היין מתאדה.
  • מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
  • מוסיפים עירית וטרגון ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

 

לחמניות מהחלומות

סביצ'ה בסגנון צפון אפריקאי
קרם ברולה פיסטוק

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.