קרם ברולה פיסטוק • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
קרם ברולה פיסטוק
קרם ברולה פיסטוק צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 13:05 25/10/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא, עם מתכון קרם ברולה עם טוויסט של פיסטוק, מתוך התוכנית סופר שי-לי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: קינוח חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

 

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה


1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%


2 כפות גדושות מחית פיסטוק עם סוכר (קונים בחנויות לאפייה)


8 חלמונים


1/2 כוס (100 גרם) סוכר )אם מחית הפיסטוק לא ממותקת כמות הסוכר היא 2/3 כוס)


 

לזיגוג:
סוכר

 

 

אופן הכנה

 

 

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מחממים שמנת מתוקה, חלב ומחית פיסטוקים בסיר.
  • מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים כ-5 דקות.
  • בינתיים מקציפים בקערת מיקסר חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  • יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים (השוואת טמפ').
  • יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
  • יוצקים לקעריות אישיים חסינות חום.
  • מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
  • אופים בתנור החם 40-30 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים היטב.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  • מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב. מגישים מייד.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.