מרק גולש

 
מרק גולש של מסעדת פינגווין
מרק גולש של מסעדת פינגווין צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 00:27 28/10/2015

המתכון החורפי המושלם! גולש הונגרי של מסעדת פינגווין, מרק שהוא גם ארוחה מלאה.

 
 
 
 
 

בחורף, אין כמו מרק סמיך, עשיר ומנחם. הגולש ההונגרי הוא בדיוק כזה, והמתכון הקלאסי של המסעדה ההונגרית פינגווין יראה לכם כמה קל ולא מסובך להכין את המרק הנהדר הזה, שהוא לגמרי ארוחה בפני עצמו.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1/2 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות


2 עצמות מעושנות


3 בצלים גדולים


3 מקלות סלרי עם העלים קצוצים לקוביות דקות


2 עגבניות חלוטות מקולפות קצוצות


פלפל אדום פרוס לפסים דקים ארוכים


2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות


1 תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנות


2 כפות פפריקה מתוקה


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


1/4 כפית קימל (לא חובה)


מעט שמן לטיגון


2 ליטר מים רותחים

 
 

הוראות הכנה

 

  • מחממים מעט שמן לטיגון בסיר עם תחתית עבה ומכניסים את הבשר לצריבה
  • מוציאים את קוביות הבשר לאחר שאטמנו אותם מכל צד ושמים בצד
  • מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים לאותו הסיר בצל לטיגון עד להזהבה, ומוסיפים את פרוסות הפלפל האדום, הגזר, תפו"א ומערבבים 2-3 דקות עם מכסה סגור
  • מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה
  • המעוניינים בטעמי חורף מיוחדים יכולים להוסיף כרבע כפית קימל עכשיו
  • מוסיפים את הסלרי, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות החלוטות הקצוצות
  • מוסיפים את העצמות המעושנות והבשר לסיר, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים
  • מערבבים קלות וסוגרים מכסה לשעתיים וחצי
  • פותחים, בודקים תיבול (מלח / פלפל) ומתקנים לפי הטעם
  • מגישים
  • (אפשר להגיש עם שפצלה, אם רוצים)

 

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.