פאי רועים עם עוף • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
פאי רועים עם עוף
פאי רועים עם עוף צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 11:41 13/03/2017
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם פאי רועים, ארוחת הערב המשפחתית האולטימטיבית, בגרסא עם טוויסט בדמות בשר עוף

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי| תבנית בגודל 20*30 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

כוס + כף שמן זית


2 בצלים בינוניים קצוצים גס


1 גזר גדול חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


4 שיני שום קצוצות גס


1 חבילה (600 גרם) שווארמה פרגית טרייה - טחונה


1/3 כוס יין אדום יבש


2 כפות עלי תימין


1 כף גדושה קמח רגיל או כפית קורנפלור


פירה מ-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ


מעט אגוז מוסקט טחון טרי


מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

 
  • מוציאים את הפרגית מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, בצל, גזר ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים בשר פרגית, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי פירור הבשר עד שמשנה את צבעו.
  • מוסיפים יין, תימין וקמח (אם משתמשים בקורנפלור מערבבים אותו עם היין בקערית נפרדת ורק אז מוסיפים למחבת), מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה.
  • מחממים מעט את הפירה במיקרוגל כדי לרכך אותו. מוסיפים כף שמן זית, מתבלים במעט אגוז מוסקט ומערבבים.
  • מכסים את תערובת הבשר בפירה (הכי טוב להניח את הפירה בשוליים של הכלי ולמרוח לכיוון המרכז).
  • אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.

 

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.