מתכון לניוקי ערמונים ושמנת

 
ניוקי ערמונים ושמנת
ניוקי ערמונים ושמנת צילום: אורן נדלר
 
עודכן 01:23 26/11/2015
אורן נדלר

הטור החדש של אורן נדלר, אוכל מעשי, נפתח עם מתכון למנת שף אמיתית, שלא יאומן כמה קל לשחזר אותה בבית, ניוקי ברוטב עשיר של ערמונים ושמנת.

 
 
 
 
 

שלום לכולם, אני אורן, קצת נרגש להיות כאן, זה הטור הראשון שאני כותב מחוץ לבלוג שלי "אוכל מעשי". כמו בבלוג, גם כאן אני אציג מתכונים שאני נוהג להכין באופן שוטף, כולם בדוקים, מוכחים וטעימים. אני אשתדל לתת הוראות ברורות ומפורטות כך שגם אם אתם לא שפים מקצועיים (גם אני לא...) תוכלו להכין אותם בהצלחה.


נתחיל ממנת "ניוקי בערמונים ושמנת" מנה מעולה שפוגשים הרבה במסעדות איטלקיות, יש אפילו שף של מסעדת יוקרה שבנה עליה קריירה שלמה... לא תאמינו כמה קל לשחזר אותה בבית.


הסוד הקטן שמשדרג אותה ממנה ביתית נחמדה למנת גורמה מעולה הוא השימוש בפטריות פורצ'יני מיובשות, היום כבר ניתן להשיג אותן כמעט בכל סופר גדול. נראה שהן קצת יקרות אבל שקית קטנה של 25 גרם תספיק לכם להכין את המתכון 3 פעמים. אל תוותרו עליהן ואל תחליפו אותן בפטריות מיובשות אחרות (כמו שמפיניון) זה ממש לא יהיה אותו דבר.
יאללה, יוצאים לדרך...

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 3 מנות גדולות או יותר כתוספת | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כפות שמן זית


20 גרם חמאה


500 גרם (1 חבילה) ניוקי


200 גרם (2 חבילות) ערמונים קלויים וקלופים


8 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (אין צורך לשקול, זה כ-1/3 שקית של 25 גרם שנמכרת בסופר)


1 בצל שאלוט


½ כוס יין לבן יבש


250 מל' (1 מיכל) שמנת מתוקה לבישול 15% (שנחסוך כמה קלוריות)


מעט אגוז מוסקט מגורר


מלח/פלפל


קמצוץ צ'ילי גרוס (אופציונאלי, ממש מעט צ'ילי לא מחריף את המנה אבל עוזר להדגיש את הטעמים)


מעט פרמזן (לפיזור מעל המנה המוכנה)

 
 

אופן הכנה

 

  • משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים לפחות 20 דקות.
  • סוחטים את הפטריות, שוטפים היטב (לפעמים יש עליהן קצת חול) וקוצצים דק.
  • שומרים את נוזלי ההשריה של הפטריות, רצוי לסנן בעזרת נייר מגבת רב פעמי (שלא נקרע במים) או לשפוך בעדינות ובזהירות ולהשאיר בקערית מספר כפות נוזל עם המשקעים.
  • חוצים את בצל השאלוט לאורך ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות
  • חוצים את כל הערמונים.
  • אפשר כבר להתחיל להרתיח סיר מים עם מלח לניוקי, מכאן העסק די זריז...
  • במחבת גדולה (שתכיל אח"כ בנוחות גם את כל הניוקי), שמים את שמן הזית והחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים את בצל השאלוט ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב (זה לוקח כדקה)
  • מוסיפים את הערמונים והפטריות (שהיו) מיובשות ומערבבים מספר שניות.
  • מוסיפים את נוזלי ההשריה של הפטריות והיין הלבן, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ונותנים למחבת לבעבע עד שכמות הנוזלים תצטמצם בחצי (מספר דקות).
  • בזמן שהנוזלים מצטמצמים מתבלים במלח, פלפל שחור טחון, מעט אגוז מוסקט מגורר וקמצוץ צ'ילי גרוס (אם רוצים).
  • לאחר שהנוזלים הצטמצמו מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב ומחזירים לרתיחה קלה מאד ומבשלים 2-3 דקות. שימו לב! רתיחה ממש ממש קלה, כמעט בלתי נראית אחרת השמנת תתפרק לכם. זה גם הזמן לטעום ולתקן תיבול (מלח/פלפל...).
  • המים לניוקי רותחים? טוב מאד! אם עדיין לא, תכבו את האש מתחת למחבת של הרוטב ותמתינו שירתחו.
  • מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן (בד"כ זה מספר דקות עד שהם צפים...) ובעזרת כף מחוררת מעבירים את הניוקי ישירות מסיר הבישול למחבת, בשום אופן לא לבשל את הניוקי מוקדם ותת להם לחכות לרוטב.
  • מערבבים את הניוקי במחבת עם הרוטב, ממש על סף רתיחה או בעבוע קל בלבד, 2-3 דקות שכל הטעמים יספגו, ומגישים מייד.
  • אפשר לפזר מעל המנה מעט פרמזן. אני אוהב במקום לגרר את הפרמזן, "לקלף" מהגוש פרוסות דקות עם קולפן ירקות, זה יותר מרשים ככה.

 

 
ניוקי ערמונים ושמנת
ניוקי ערמונים ושמנת צילום : אורן נדלר
 

רוצים עוד מתכוני פסטה? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.