מתכון לבומבלינו • סופגניות איטלקיות מתוקות

 
בומבלינו - סופגניות איטלקיות
בומבלינו - סופגניות איטלקיות צילום: מיטל סולומון
 
עודכן 00:57 26/11/2015
שחר ברנע, מסעדת רפאלו

הן ארוכות, זהובות ומצופות בתערובת מתוקה של סוכר וקינמון • תכירו את הבומבלינו, סופגניות איטלקיות שקשה להפסיק לאכול, והן אפילו טבעוניות!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 12+ שעות6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

500 גרם (½ 3 כוסות) קמח


300 מ"ל (¼ 1 כוסות) מים


1 כפית שמרים יבשים או 1 כף שמרים טריים


כפית מלח


1 כף שמן זית


שמן, לטיגון עמוק



לציפוי:
½ כוס סוכר


½ כפית קינמון


 

להגשה:
גנאש שוקולד


 

אופן הכנה

 
  • שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מוסיפים את השמרים ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 4 דקות, עד שהתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח כשעה בטמפרטורת החדר.
  • מחלקים לחמישה כדורים, שמים כל כדור בשקית ניילון ומעבירים למקרר למנוחה של 24 שעות, במהלכה יתפתח המרקם והטעם של הסופגניה. לאחר מנוחה של 24 שעות הבצק מוכן.
  • מכינים את הציפוי: שמים את הקינמון והסוכר בקערה, מערבבים ומעבירים לצלחת שטוחה.
    מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מחלקים כדור בצק ל-5 ומותחים את החלקים בעדינות ליצירת נחשים ארוכים.
  • מצפים כל נחש בציפוי הסוכר והקינמון ומעבירים לשמן לטיגון של 2-3 דקות או עד להזהבה.
  • מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק.
  • מגישים ביחד עם גנאש שוקולד לטבילה.

 

המתכון באדיבות שחר ברנע, שף רשת המסעדות האיטלקיות רפאלו

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה:

סופגניות ודונאטס

לביבות תפוחי אדמה

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.