מתכון ללביבות ברוקולי ואפונה

 
פריכות וקלות להכנה
פריכות וקלות להכנה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 01:45 01/12/2015

יש בהן גם ברוקולי וגם אפונה והן פריכות וטעימות במיוחד. אמיר מרקוביץ עם מתכון מעולה ללביבות מושלמות לחנוכה אבל לא רק

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | 12 לביבות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

200 גרם פרחי ברוקולי (עדיף טריים)


חצי כוס אפונה קפואה


חצי כפית טימין קצוץ


2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת


חלבון מ-1 ביצה


חצי כוס קמח


חצי כפית שום כתוש


מלח ופלפל


4 כפות שמן זית


 

אופן ההכנה: 

  • חולטים את הברוקולי והאפונה בסיר עם מים רותחים כ-2 דקות, עד שהברוקולי התרכך מעט וקיבל גוון ירוק עז.

  • מוציאים לקערה במלאה במי קרח (או מים קרים) להפסקת הבישול.

  • מסננים וקוצצים גס את הברוקולי והאפונה. מעבירים לקערה.

  • מוסיפים לקערה את השום, החלבון, הגבינה, הטימין והקמח ומערבבים היטב.

  • מתבלים במלח ופלפל.

  • מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם שמן הזית. 

  • בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה משני הצדדים ומגישים, ביחד עם יוגורט.

 

 

 
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה צילום : קרן ביטון כהן
 

המתכון באדיבות אמיר מרקוביץ, שף מסעדת איטלקיה בתחנה הממוקמת במתחם התחנה בנווה צדק בתל אביב

 

רוצים עוד מתכונים לחנוכה? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.