נמאס מלביבות? 3 מתכונים תאילנדיים מטוגנים

 
טום טונק - בצק וואן טונג במילוי חזה אווז
טום טונק - בצק וואן טונג במילוי חזה אווז צילום: שירן כרמל
 
עודכן 01:12 08/12/2015
סאוולי אלדר, אוריינטל פוד

השפית סאוולי אלדר מציגה שלושה מתכונים תאילנדיים מטוגנים, שיגוונו לכם את טיגוני החנוכה, ואת הטיגונים בכלל

 
 
 
 
 

האורז מהווה מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי, כולל שמן סובין מיוחד המופק ממנו. המטבח התאילנדי עשיר במתכונים בטיגון עמוק למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, שטובים לא רק לחג החנוכה.

 

שמן Rizi, שמן סובין האורז המוביל במטבח האסיאתי שמיוצר בתאילנד ומיובא לישראל בלעדית על ידי חברת אוריינטל פוד, עשוי 100% סובין אורז ומופק מהחלק הפנימי של גרגרי האורז. מעלותיו הרבות ידועות במזרח הרחוק מזה דורות רבים: יתרונו הבולט הוא נקודת עישון גבוהה במיוחד (230 מעלות צלזיוס), תוך שמירה על ערכיו התזונתיים, כך שהוא אינו נשרף או פולט חומרים לא בריאים ומאפשר טיגון בשמן איכותי לאורך זמן. בניגוד לשמנים אחרים, בשל טעמו הנייטרלי, שמן זה אינו משתלט על טעמי המזון. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד הודות לאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) הטבעיים שהוא מכיל והוא מתאים לתיבול, לאפייה ולטיגון. בנוסף הוא כשר, אינו דביק וקל מאוד לניקוי.

 

השפית סאוולי אלדר מציגה שלושה מתכונים תאילנדיים שכיף לטגן בחנוכה, או בכלל.

 

קואיי טוט - בננה מטוגנת בציפוי קוקוס וקמח אורז

קואיי טוט - בננה מטוגנת בציפוי קוקוס וקמח אורז
קואיי טוט - בננה מטוגנת בציפוי קוקוס וקמח אורז צילום : שירן כרמל
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 7 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

7 יחידות בננות (מומלץ מזן פלאטנו)


1/2 כוס שבבי קוקוס


3/4 כוס קמח אורז


1/4 כוס קמח טפיוקה


1/4 כוס שומשום לבן


1/2 כפית מלח


2 כפות סוכר לבן


1 כוס מים


שמן לטיגון שמן סובין אורז מזוכך

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבננות לפרוסות לרוחב.
  • להכנת הבצק: מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים (מלבד בננות ושמן).
  • מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית, טובלים את הבננות בבצק עד לכיסוי מלא ומטגנים בשמן כ-3 דקות עד להשחמה.
 

טום טונק - בצק וואן טונג במילוי חזה אווז

טום טונק - בצק וואן טונג במילוי חזה אווז
טום טונק - בצק וואן טונג במילוי חזה אווז צילום : שירן כרמל
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 15 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

1 כוס חזה אווז טחון


1 כף שום קצוץ


1/4 כוס בצל לבן קצוץ


1 כפית פלפל לבן


1 כף קמח טפיוקה


2 כפות סויה (מומלץ מסדרת Healthy Boy)


1 כף שמן שומשום


1/4 כוס פטריות שיטאקי קצוצות


1/2 כוס אטריות שעועית


10 עלי סיגרים


שמן לטיגון שמן סובין אורז מזוכך

 

 

 

  • משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רגילים למשך 7 דקות, מסננים וחותכים לגודל של כ-1 ס"מ
  • מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד השמן ועלי הסיגר ומניחים בצד לכרבע שעה.
  • חותכים את עלי הסיגר לעיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול כף אחת של התערובת ויוצרים מעין שק (מרימים את ארבעת קצוות הבצק ומהדקים קלות במרכז כדי לסגור את התערובת.
  • מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את ה"שקים" עד להשחמה.

 

 

טיפ: ניתן לנעוץ קיסם עץ מעל סגירת המילוי כדי לוודא שהבצק סגור ולהוציאו לאחר הטיגון.

 

 

קאי הונג - בצק אורז במילוי שעועית מטוגן עם שומשום

קאי הונג - בצק אורז במילוי שעועית מטוגן עם שומשום
קאי הונג - בצק אורז במילוי שעועית מטוגן עם שומשום צילום : שירן כרמל
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 13 שעות | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

 

לבצק:

3 כוסות קמח אורז דביק


כוס וחצי קמח רגיל


חצי כוס סוכר דקלים

 

למילוי:
2 כוסות שעועית אדומה מאודה או שעועית מונג


1/2 כוס שמן סובין אורז מזוכך


1 כפית מלח


1 כף כוסברה קצוצה


1 כפית פלפל לבן


1 כף שום קצוץ


3 כפות סוכר


 

שמן לטיגון שמן סובין אורז מזוכך

 

 

אופן הכנה:

 

להכנת הבצק:

 

 

  • מערבבים בקערה את הרכיבים, מוסיפים מעט מים ולשים עד ליצירת בצק אחיד.
  • מניחים במקרר ל-12 שעות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ.

 

 

להכנת המילוי:

 

 

  • מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את השום, הכוסברה והפלפל הלבן 2-3 דקות.
  • מוסיפים את השעועית, המלח והסוכר, בוחשים, מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה ומניחים בצד להצטנן מעט.
  • יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-1 ס"מ.
  • פותחים כל כדור בצק, שמים במרכז כדור תערובת וסוגרים אותו בבצק.
  • מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את הכדורים כ-7 דקות.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.