מתכון לקישואים אפויים בפנקו

 
קישואים אפויים בפנקו
קישואים אפויים בפנקו צילום: אורן נדלר
 
עודכן 23:51 08/12/2015
אורן נדלר

אורן נדלר מספק לכם הפסקה מכל הטיגונים של חנוכה, עם מתכון לקישואים פריכים במיוחד, שאופים בתנור. קל, טעים ובריא!

 
 
 
 
 

אז איך אתם עם קישואים? אני יודע שלא כולם אוהבים אותם, אבל אצלנו הם מככבים. נכון, אין להם הרבה טעם, אבל דווקא בגלל זה הם מצליחים להשתלב נהדר בהמון מנות. מוקפץ אסייתי? הולך טוב, תבשיל ירקות לקוסקוס? משתלב נפלא, בבלוג שלי אפילו הכנתי ספגטי מקישואים! בקיצור, הבנתם, קישוא עם כל דבר.


במתכון הזה הקישוא עומד בפני עצמו, עטוף בביצה ופרורי פנקו, קצת כמו שניצל. אפוי בתנור, ללא טיפת שמן ומוגש עם מגוון רטבים (אני בחרתי 4 רטבים לדוגמה, אבל אתם יכולים להוסיף משלכם, כאמור קישוא הולך טוב כמעט עם כל דבר). מנה קלה להכנה, דלת קלוריות, וטעימה. מצוינת כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית. אם אתם אוהבים קישואים, תתלהבו מהמנה, ואם עדיין לא, אז זו דרך מצוינת להתיידד איתם.

מקור המתכון (עם שינויים) מכאן.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

4 (או יותר) קישואים בינוניים


1 כוס פרורי פנקו (אפשר גם פרורי לחם רגילים)


4-5 שיני שום


2 ביצים


 

רטבים אפשריים להגשה:
צ'ילי מתוק
טחינה
מיונז עם צ'ילי חריף (אני השתמשתי במיונז מבוסס שמן זית 5% שומן וסרירצ'ה, יצא מדהים ופחות משמין)
יוגורט עם נענע קצוצה.
ועוד כיד הדמיון...

 
 

אופן הכנה

 

  • דבר ראשון מחממים תנור ל 210 מעלות, ההכנה קצרה מאד.
  • שוטפים את הקישואים וחותכים את הקצוות.
  • חותכים את הקישואים לאורכם. קישוא דק אפשר לרבעים, קישוא עבה אפשר לשש או אפילו ליותר, שיהיה בערך בעובי של אצבע. אם הקישוא ארוך מאד אפשר גם לחצות אותו לשניים. בקיצור חותכים אצבעות קישואים, כמו צ'יפס עבים מאד.
  • בצלחת אחת מקשקשים את שתי הביצים, כותשים פנימה את שיני השום ומערבבים היטב.
  • בצלחת שניה מפזרים את פרורי הפנקו. אפשר לתבל אותם במלח, פלפל, שום גבישי, או תבלינים אחרים כרצונכם.
  • מכינים תבנית תנור עם נייר אפיה.
  • לוקחים כל אצבע קישוא וטובלים בביצה (עם השום) היטב מכל הצדדים, נותנים שנייה לעודפי הביצה לטפטף ואז מגלגלים היטב בפרורי הפנקו.
  • לא להתרגש אם הציפוי לא יפה ואחיד מכל הצדדים, מה שנדבק נדבק, זה מעולה ככה.
  • מניחים שורות שורות של קישואים מצופים בתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות כ-25 דקות עד שהפרורים מזהיבים (אפילו קצת משחימים) והקישואים התרככו קצת. לא רכים לגמרי, אנחנו לא רוצים אותם רכרוכיים, שיהיו קצת מוצקים.
  • מגישים עם אחד או יותר מהרטבים שהוצעו.

 

 
קישואים אפויים בפנקו
קישואים אפויים בפנקו צילום : אורן נדלר
 

בשבוע שעבר אורן הכין ניוקי ערמונים ושמנת.

 

רוצים עוד מתכונם בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.