הפתעה ממכרת: צ'יפס קישואים אפויים בפנקו

 
קישואים אפויים בפנקו
קישואים אפויים בפנקו צילום: אורן נדלר
 
עודכן 18:09 18/07/2017
אורן נדלר

אוהבים נשנושים קריספיים אבל לא רוצים לשבור דיאטה או לחטוא בריאותית? המתכון שמאחד בין כל התענוגות במינימום קלוריות ומקסימום קראנץ'

 
 
 
 
 

אז איך אתם עם קישואים? אני יודע שלא כולם אוהבים אותם, אבל אצלנו הם מככבים. נכון, אין להם הרבה טעם, אבל דווקא בגלל זה הם מצליחים להשתלב נהדר בהמון מנות. מוקפץ אסייתי? הולך טוב, תבשיל ירקות לקוסקוס? משתלב נפלא, ואיך אפשר בלי ספגטי קישואים?

 

>> 7 ארוחות בוקר מומלצות מול הים


במתכון הזה הקישוא עומד בפני עצמו עטוף בביצה ופרורי פנקו, קצת כמו שניצל. הוא אפוי בתנור, ללא טיפת שמן ומוגש עם מגוון רטבים (אני בחרתי ארבעה רטבים לדוגמה, אבל אתם יכולים להוסיף משלכם כי קישוא הולך טוב כמעט עם כל דבר). המנה קלה להכנה, דלת קלוריות, וטעימה. מצוינת כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית וגם סתם כנשנוש בפני עצמו. אם אתם אוהבים קישואים, תתלהבו מהמנה, ואם עדיין לא, אז הנה דרך מצוינת להתיידד איתם.

מקור המתכון (עם שינויים) מכאן.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 (או יותר) קישואים בינוניים


1 כוס פרורי פנקו (אפשר גם פרורי לחם רגילים)


4-5 שיני שום


2 ביצים


 

רטבים אפשריים להגשה:
צ'ילי מתוק
טחינה
מיונז עם צ'ילי חריף (אני השתמשתי במיונז מבוסס שמן זית 5% שומן וסרירצ'ה, יצא מדהים ופחות משמין)
יוגורט עם נענע קצוצה
ועוד כיד הדמיון

 
 

אופן הכנה:

 

 

  • מחממים תנור ל 210 מעלות, ההכנה קצרה מאד.
  • שוטפים את הקישואים וחותכים את הקצוות.
  • חותכים את הקישואים לאורכם. קישוא דק אפשר לרבעים, קישוא עבה אפשר לשש או אפילו ליותר, שיהיה בערך בעובי של אצבע. אם הקישוא ארוך מאד אפשר גם לחצות אותו לשניים.הצורה הסופית היא אצבעות קישואים, כמו צ'יפס עבים מאד.
  • בצלחת אחת מקשקשים את שתי הביצים, כותשים פנימה את שיני השום ומערבבים היטב.
  • בצלחת שניה מפזרים את פרורי הפנקו. אפשר לתבל אותם במלח, פלפל, שום גבישי, או תבלינים אחרים כרצונכם.
  • מכינים תבנית תנור עם נייר אפיה.
  • וטובלים כל אצבע קישוא בביצה (עם השום) היטב מכל הצדדים, נותנים לעודפי הביצה לטפטף ואז מגלגלים היטב בפרורי הפנקו.
  • לא להתרגש אם הציפוי לא יפה ואחיד מכל הצדדים, מה שנדבק נדבק, זה מעולה ככה.
  • מניחים שורות שורות של קישואים מצופים בתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות כ-25 דקות עד שהפרורים מזהיבים ואפילו קצת משחימים והקישואים התרככו קצת.
  • מגישים עם אחד או יותר מהרטבים שהוצעו.

 

 
קישואים אפויים בפנקו
קישואים אפויים בפנקו צילום : אורן נדלר
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.