ביר בזאר בירושלים וכל חדשות האוכל 13.12.15

 
שולחן פתוח, דן גורמה
שולחן פתוח, דן גורמה צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 01:01 13/12/2015

ביר בזאר בירושלים, תפריטי חורף חדשים וכל חדשות האוכל של השבוע

 
 
 
 
 

העסקיות החדשות של משייה

משייה, המסעדה השורשית-עכשווית של השף יוסי שטרית וקבוצת קיטשן מרקט, נפתחת לעסקיות צהריים, אשר יוגשו מדי יום א'-ה' בין 12:00-16:00.

 

בדומה לארוחות הבוקר של משייה, שמבוססות על בופה עשיר ומגוון, עסקיות הצהריים מציעות לכם שתי אפשרויות. בראשונה, תוכלו לאכול מתוך בופה הצהריים הכולל: בטטה- בייבי בטטה, קרם פרש, ויניגרט דבש ופיסטוק קלוי; קישוא בלאדי - קישואים קטנים, עם קרמבל תבלינים ופרמז'ן מגורד; סלט עוף וקייל - קייל וחזה עוף פרוס; טבולה- פריקי דק, בוטנים גרוסים , בצל ירוק, נענע, סחוג; סלקים צבעוניים - סלקים צלויים, ויניגרט דבש, אגוז מלך קלוי וסלק. ואז ולבחור מהתפריט מנה עיקרית כמו חצי עוף- עשוי בטאבון, עם תמרינדי בהרט, בורגול, בצלים שרופים ועלי קייל ; מוסר ים- על הפלנצ'ה פטריות צרובות עם קרם תרד ובצל ירוק; טרין חם של זנב שור-ברוטב יין, שום קונפי, שומר בייבי; ניוקי- ניוקי תפו"א, עם פורצ'יני, שמפיניון, יין לבן, ופרמז'ן כאשר מחיר העסקית הוא מחיר המנה העיקרית (98-132 שקלים).

 

האפשרות השנייה היא לאכול מהבופה בלבד בעלות של 78 שקלים.

 

כתובת: מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב-יפו.

 
בופה בוקר, משייה
בופה בוקר, משייה צילום : גיא יחיאלי
 

מסעדת הפופ אפ של דן גורמה

ברחבי העולם נוהגים בתי הספר המקצועיים והטובים ביותר להעניק לתלמידים טעימה גם מהעולם האמיתי. כעת, גם המרכז הקולינרי "דן גורמה", מיסודן של רשת אורט ורשת מלונות דן מצטרף ומקים יחד עם תלמידיו מסעדה זמנית, בה יתנסו בהכנת והגשת מנות גורמה אותן למדו במהלך הקורס לפני שהם מתחילים סרוויסים במטבחים הטובים בישראל. המסעדה תהיה פתוחה לקהל הרחב בתאריכים נבחרים במהלך חודש דצמבר בהזמנה מראש, במחיר סמלי של 85 שקלים לאדם.

 

מסעדת Open Table הינו השלב האחרון בקורס "הפרופסיונל" של דן גורמה בניצוחו של ראש מגמת הבישול השף עמיר אילן. הקורס המקיף מסוגו ומעניק לבוגריו את טכניקות הבישול, חופש היצירה בתחום הקולינארי, ניסיון ועבודה עם חומרי גלם, השתלבות במטבחי מסעדות, העמקת הידע הקיים ועוד. בכל סיום קורס, כיתת הבישול תהפוך למסעדה, עם שולחנות וכסאות, בה ישבו הסועדים ולנגד עיניהם, על גבי איי בישול, התלמידים יכינו את המנות. כמו כן, יעניקו התלמידים את חוויית האירוח לסועד. התפריט מורכב כתפריט פיקס: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בקבוק יין יוגש לכל שולחן.

 

בין המנות שיגישו התלמידים במהלך הארוחה ניתן למצוא טאטקי חזה מולרד עם סלט ארוגולה ורימונים; סשימי סלמון על קראנץ' שורשים; חזה עוף "סופרים" במילוי אווז מעושן ופטריות; פילה דניס במחבת על ניוקי זיתים ועגבניות מיובשות; פרגית בעשבי תיבול על הגריל עם ירקות צלויים של שוק וטחינה ירוקה; קרמבל תפוחים חם ועוד.

 

כיתת הבישול של דן גורמה תהיה פתוחה מ 19:30 בתאריכים: 20/12, 23/12, 3/1.

 

כתובת: נס לגויים 53, תל אביב.

 
שולחן פתוח, דן גורמה
שולחן פתוח, דן גורמה צילום : נמרוד סונדרס
 

הביר בזאר מגיע לירושלים

בימים אלו נפתח בלב שוק מחנה יהודה Beer bazaar- חמארת בירות בוטיק שתציע לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות. ביר בזאר מחנה יהודה הינו אח לביר בזאר השוכן בשוק הכרמל בתל-אביב, אולם בשונה ממנו מתאים עצמו לאופיו הייחודי, טעמיו וקסמו של השוק הירושלמי.

עיצוב המקום מושפע מאווירת השוק ומתכתב עימה וכולל בר הצופה על סמטאות השוק, כמו גם בר פנימי, קירות חשופי בטון ואריחים צבעוניים, תקרה מחופה במשטחי עץ לא מעובדים ועוד. לאלו מצטרף חדר קירור שקוף לבירות במקום. כל אלה, יחד עם מבחר הבירות הענק ואווירת השוק, מעניקים ללוגמים חווית ישיבה קלילה, נינוחה ושמחה.

בביר בזאר מוצעים לקהל הרחב 100 סוגי בירה- בבקבוקים או במזיגה מחבית- הנחלקים לשישה סגנונות: לאגר, פייל אייל, Amber ale, חיטה, פורטר/ סטאוט, IPA והסגנון הבלגי. מתשעה ברזי בירה יימזגו בירות מתחלפות מהחבית המגיעות מחדר קירור ייחודי הממוקם בקומה העליונה של המקום. לצידן, מוצע מגוון של בירות בבקבוק, ובהן של מותגים קטנים ויצרנים ביתיים.


להיצע מתווספות בירות ביתיות שנעשות על ידי השותפים במקום בעבודת יד, לדוגמה- "חתול שמן" פייל אייל 5.2%, רד לאגר IPA 5 %, בינדי IPA 5.4%.
טווח מחירים: חבית- שליש -23 שקלים, חצי 29 שקלים, בקבוק- 14 שקלים 6mix- מארז ייחודי של שישיית בירות מסוגים שונים-79 שקלים, במחיר הרצה של 69 שקלים עד סוף השנה

תפריט המקום שואב השראתו משוק מחנה יהודה בו הוא ממוקם, ונבנה במטרה להתאימו לחוויית השתייה. ככזה, הוא כולל מנות הנסמכות על התצורות הזמינות והיום יומיות אותן ניתן למצוא בבסטות הסמכות לדוגמה: מהתבלינים של "רוזמרין", מיץ האתרוגים של "אוזי אלי", ירקות מהבסטות הסמוכות ולחמי מחמצת טריים ממאפיית "דובשנית". נוכחות הבירה מורגשת גם בצלחות - עם מיני רטבים ומרקחות המתבססים על בירות הבוטיק.

בין המנות בתפריט: כבד קצוץ עם ריבת דובדבנים חמוצה ולחם הבית (34 שקלים), סלמון מעושן עם איולי חזרת, בצלים מוחמצים מתקתקים, צנון ומלפפון עם קרקרים (34 שקלים) בשר בקר מבושל בבירת סטאוט כהה, שוקולד מריר, וצ'ילי חריף. מוגש עם נאצ'וס מקסיקני וסלסה פיקנטית (32 שקלים), נקניקיית בקר עסיסית מונחת בלחמניה רכה, עם חרדל וכרוב כבוש תוצרת בית (24 שקלים) כריך פסטרמה עם כרוב מוחמץ חמוצים וצ'יפס תפוח אדמה אפוי בתנור (32 שקלים). בגזרת המתוקים מוגשות צלחת של אוסף ממתקים מהשוק עם רחת לוקום, חלווה, שוקולד ועוגיות (18 שקלים), פאי סמורס שכבות של שוקולד מריר, קרם לוטוס, פירורי ביסקוויטים ומרשמלו (23 שקלים)

 

כתובת: עץ חיים 3, שוק מחנה יהודה ירושלים.

 

 
ביר בזאר, ירושלים
ביר בזאר, ירושלים צילום : אנטולי מיכאלו
 

תפריט חורף בדלי האסייתי

מסעדת 'דלי אסיאתי' בהוד השרון מרעננת את התפריט לכבוד החורף. השף אלי אדרי, יצר מנות חדשות על הציר הפאן אסיאתי - סושי איכותי מחומרי גלם טריים, לחמניות מאודות סיניות, מנות קארי תאילנדיות אותנטיות ועוד.

הבאנס של הדלי קיבלו חיזוק בדמות באנס סלמון טמפורה - עם מיונז יפני, חסה, מלפפון ובצל כבושים (45 שקלים).

 

ראשונות חדשות נוספות: טרטר סלמון עם ג'ינג'ר, אבוקדו, בצל סגול, שאלוט קריספי ורוטב מיסו (33 שקלים); תאי נודלס סלט - נודלס, פילה בקר, חסה אייסברג, מלפפון, מנגו, עגבניות שרי, בוטנים קלויים, אבוקדו ועשבי תיבול (מוגש קר, 59 שקלים); סלט טמפורה - פרגית טמפורה, תערובת חסות, פטריות, פלפלים, ג'ינג'יר ובצל סגול ברוטב איולי צ'ילי שום (59 שקלים).

 

בין המנות העיקריות המומלצות: פילה מוסר ים ברוטב קארי אדום מוגש עם אורז לבן מאודה (79 שקלים); צ'יקן האנוי - פרגית טמפורה, פלפלים, שעועית ירוקה, ברוקולי ברוטב צ'ילי מתוק, סויה ותמרהינדי, מוגש בליווי אורז לבן מאודה (59 שקלים) ; פאד קפאו נואה - בקר טחון, שני סוגי פלפלים, ג'ינג'ר ובצל סגול, ברוטב על בסיס יין סיני, פיקנטי, מוגש עם ארוז לבן מאודה וביצת עין (59 שקלים); סינטה צרובה עם ג'ינג'ר, שום, חמאה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגש לצד פלחי תפוחי אדמה ושעועית ירוקה ברוטב שום טריאקי.

 

בגזרת הסושי, רולים חדשים עם דף סויה במקום האצה המסורתית - סאנסט רול, דף סויה עם סלמון אפוי , אבוקדו, מלפפון ואספרגוס (59 שקלים) ווג'י רול - דף סויה עם מלפפון אבוקדו, גזר, שיטקה ובטטה טמפורה (59 שקלים) וכן, ספיישל חדש של דניס טמפורה רול - מיקס חסה, אבוקדו, מלפפון, מיונז וציפוי טוביקו כתום (59 שקלים).

 

את הקינוחים בתפריט הדלי האסייתי מכינים במקום מחומרי גלם משובחים, ביניהם ניתן למצוא: מוס שוקולד (35 שקלים); קרם ברולה למון גראס וג'ינג'ר (35 שקלים); מלבי קוקוס ופירות טריים (35 שקלים).

 

את המוצרים למנות שאוהבים ניתן לרכוש במעדניה הממוקמת בתוך המסעדה המציעה מגוון רחב של חומרי גלם אסיאתיים ייחודיים או פשוט להזמין טייק אווי או משלוח באזור הוד השרון והסביבה.

 

כתובת: רחוב הבנים 15, הוד השרון.

 
תפריט חורף, דלי אסייתי
תפריט חורף, דלי אסייתי צילום : בן יוסטר
 
 

תפריט חורף חדש באובן קובן

לקראת ימי החורף הקרים, שף ציון ברנץ ממסעדות Oban Koban (אובן קובן) משיק תפריט עשיר לחימום הגוף והנפש, עם קולקציית מרקים יפניים חדשה, הרחבת קטגוריות הקארי היפני והקארי התאילנדי והעמקת תפריט הקינוחים.

אל קולקציית המרקים של אובן קובן, הכוללת מנות כמו אביסו ראמן, הוקאידו ראמן, קאיסן ראמן ואודון בקר, מתווספת אחת המנות הכיפיות והמדוברות בחורף הזה - מנת ראמן טבעונית המורכבת מציר טבעוני, אטריות ראמן, טופו, אינארי בטמפורה, נבטים, תרד, בצל ירוק, פטריות שיטאקי ונצרי במבוק (56 שקלים). "שחקן חיזוק" נוסף בקטגוריה החורף הינו מרק מיסו יפני מסורתי עם קוביות טופו, בצל ירוק, אצות וואקאמה והיג'יקי (28 שקלים).


מנות חדשות נוספות בתפריט החורף:
קאיסן גולדן קארי קארי יפני, שרימפ, קלמארי, גזר, כרובית, אפונה ובצל ירוק ברוטב גולדן קארי לצד אורז מאודה וכוסברה (68 שקלים)
צ'יאנג מאי קארי קארי ירוק חריף, חלב קוקוס, עוף, קישוא, פלפל, שעועית ירוקה, בצל ירוק ובוטנים לצד אורז מאודה וכוסברה (56 שקלים)
מנת ילדים שניצל פנקו שניצל בציפוי פנקו לצד אורז מאודה ורוטב סויה מתקתק (39 שקלים)
שוקו דנגו (קינוח טבעוני) 3 כדורים מתוקים: טראפל שוקולד, נוגט ואגוזי לוז * טראפל שוקולד וקרם קוקוס * כדור פיסטוק ומרציפן במילוי דובדבן אמרנה (39 שקלים)

 

 

כתובת: הארבעה 16 ת"א, הברזל 4 רמת החייל.

 
תפריט חורף, אובן קובן
תפריט חורף, אובן קובן צילום : שי אשכנזי
 

חגיגה נורווגית בכתית והמזללה

שף מאיר אדוני ממשיך במסורת האירוחים ומארח לשלושה ימים של חגיגה קולינארית נורווגית את השף אלכסנדר ברג.
השניים יצרו יחדיו מנות שיעוררו בסועדים את ניחוחות הפיורדים, טעם האווזים, תפוחים, סלמון נורווגי, פומפרניקל ועוד ניחוחות וטעמים סקנדינבים שחוברים יחדיו לחגיגה קולינארית מרגשת.


כתית
השפים יבשלו יחדיו בכתית ארוחת טעימות מרגשת בתאריכים 16-18/12.
תפריט:
מתאבן (מאיר אדוני)
מנה ראשונה (אלכסנדר ברג) - טרטר סלמון נורבגי, קרם סלרי וואסבי, חלמון שליו, ויניגרט שמיר וטפיוקה, אצות. סלט עשבים.
מנת ביניים (מאיר אדוני) - ביצה עלומה כתית סטייל - קרם אוויסטרים, ריזלינג, סילקורניה, קוויאר אוסטרה, בריוש חמאת סלמון מעושן.
מנה עיקרית - (אלכסנדר ברג) - חזה ולב ברווז נורבגי, פירה ארטישוק ירושלמי, תפוח עץ, בצל כבוש.
מרענן חך - (מאיר אדוני)
פרה דיזרט (מאיר אדוני) - תפוח עץ מעושן ומקורמל, גבינת קרמל מלוח נוורוגית, קרם פרש, דפיפי פומפרניקל, לדר שורשים קריספי, גלידת חלב מעושנת.
קינוח - (אלכסנדר ברג) - גנאש קרמל, אשחר ים, קציפת יוגורט, קרמבל שוקולד לבן וסירופ וניל.
מחיר: 475 שקלים לסועד.


מזללה
במקביל יוכלו אורחים המזללה להנות מתפריט נורווגי שיוגש בנוסף לתפריט הרגיל שיוגש החל מה- 16 לדצמבר ועד סוף החודש.
בתפריט הנורווגי במזללה יוגשו 9 מנות ספיישל:
וופל בלגי גרווד לקס - סלמון נוורגי כבוש במלח ים, סוכר חום, זרעי שומר,סלרי, ביצה עלומה, גרגר נחלים חמאת סלק וליקריץ.
סלט לשון כבושה ומעושנת - סלקים צלויים, רמולד סלרי, בצל כבוש, קרמבל לתת, וינגרט חומץ פטל.
הרינג מומלח - בסלט תפוחי עץ, סלרי,אגוזי מלך, צימוקים, בצלים, איולי קארי, קרם פרש.
קרוקט תפוחי אדמה וסלמון מעושן - תפוחי אדמה, צלופח מעושן, בציפוי קריספי, ציפס סלק רמולד צלפים וטרגון.
סלט לקס בחמאת אויסטר מעושנת - לחם פורמינקל, חמאת אוייסטרים, סלמון כבוש ומעושן בשמנת חמוצה, מלפפון ושומר.
סיר מולים שחורים ביין לבן - בשר כבוש, ירקות שורש, חמאה, תפוחי אדמה, חומץ טרגון ושמנת מעושנת.
ניוקי סקאלופ - קרם שורשים לבנים, כרישות חרוכות, גזרים לבנים קונפי, חמציץ בר, שמן עלי בר.
בשר ראש בצלייה איטית - קרם תפוחי אדמה, צנוניות, לפתות וסלקים, שמנת חמוצה וחזרת .
תותים, רוברב וסלק אדום מבושלים בריזלינג - קרם ריווין ופרחי אלדר, גרניטת חמציץ ומרנג דקיק באבקת חלב ושוש.

 

כתובת: נחלת בנימין 57, תל אביב.

 
מאיר אדוני
מאיר אדוני צילום : דן פרץ
 

קפה עם שיר בקפה גן סיפור

קפה גן סיפור בחולון ממשיך להעמיק את הקשר עם קהילת הסופרים והמשוררים בישראל, ומקדיש למשוררת והסופרת שלומית כהן אסיף מהדורה מיוחדת של כוסות מאג מעוטרות במגוון שיריה. כוסות אלו יוגשו ללקוחות הקפה, להם תינתן גם האופציה לרכישתן.


קפה גן סיפור משלב בין אוכל טוב, לאהבת הספר ואירועים מעשירים לקהילה. הפרויקט נולד מהרצון לחשוף את קהל המבקרים בקפה גן סיפור, לרבות ילדים, לשיריה המקסימים של כהן אסיף, ביניהם: גובה החלום, השמש שלי ועוד.

 

את הכוסות ניתן לרכוש במקום. מחיר לזוג כוסות: 40 שקלים.

 

כתובת: מוטה גור 15, חולון.

פארק הרצליה (דרום הפארק, מול קניון שבעת הכוכבים).

 
ספלים, קפה גן סיפור
ספלים, קפה גן סיפור צילום : לינה מיארה וערן שמר צלמים
 

רוצים לקרוא את חדשות האוכל של שבוע שעבר? לחצו כאן!

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.