אל תהרגו את השליח: זופה - אוכל עירוני

 
כריך קורנדביף עגל, זופה
כריך קורנדביף עגל, זופה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 23:43 15/12/2015

השבוע במדור "אל תהרגו את השליח": משלוח מהמרקייה/סנדויצ'יה זופה

 
 
 
 
 

מסעדת זופה התאחדה בחודשים האחרונים עם מסעדת סנדוויץ', של אותם הבעלים, ומציעה עכשיו תפריט מלא ומעניין יותר שהוא לא רק מרקים, אלא גם את הכריכים המעניינים של מסעדת האחות, וגם סלטים ואפילו כמה מנות בצלחת. הזמנו מהם משלוח כדי לראות איך עובד החיבור הזה, ועד כמה הוא טעים.

 

ההזמנה

 

ביצענו את ההזמנה מראש, לשעת צהריים, שתגיע למשרד.

 

המשלוח

המשלוח הגיע בדיוק בזמן, ארוז בתיקי בד חמודים שגם כנראה עזרו לשמירה על החום של המרקים שהזמנו.

 
משלוח, זופה
משלוח, זופה צילום : גיל גוטקין
 

מה הזמנו

רביעיית המרקים שהזמנו, בגודל בינוני, היו נראים קטנים במבט ראשון על הקופסאות העגולות בהן הם הגיעו, אבל בעצם היו מספקים למדי מבחינת כמות לארוחת צהריים, למי שהוא לא ממש מורעב גדול.

 

מרק ירקות כתומים (28 שקלים) היה בדיוק מה שמצפים ממנו. קרמי, טעים, טיפה מתקתק ומחמם. כל מה שצריך במרק כזה.

 

מרק הוישסואז (28 שקלים), שהכיל תפוח אדמה, כרישה ויין לבן, היה מצוין ממש. טחון וקרמי כמו המרק הכתום, עם טעמים עמוקים של תפוח אדמה וכרישה, ומתובל בעדינות ובדיוק. הוא היה כיפי במיוחד לאכילה, ואפילו לא היה משעמם לאכול ממנו עוד, כמו שלפעמים קורה עם מרקים טחונים.

 

מרק אפונה וגזר (28 שקלים) היה טעים בצורה ביתית והזכיר לנו מרק ירקות טוב שמכינים בבתים של רובנו בסופי שבוע קרירים. פשוט ועם ירקות לא רכים מדי (חוץ מהגזר והאפונה היו שם גם בצל וסלרי).

 

המרק הבשרי של כתף בקר, חאוויג׳ וירקות שורש (35 שקלים) היה היחיד שאיכזב. הטעם שלו היה מעט חמוץ, ובניגוד למרק הירקות, הוא הרגיש ביתי אבל בצורה לא טובה. הוא לא היה נוראי, אבל החוויר לעומת המרקים האחרים.

 

 
מרקים, זופה
מרקים, זופה צילום : גיל גוטקין
 
 

כריך פירות הים (48 שקלים) עם שרימפס וקלמרי, עגבניות, זיתים, עשבי תיבול, פסטו ואיולי היה טעים, אם כי השילוב של כל המרכיבים הרגיש לנו קצת מוזר, והשתלט מעט על טעמם של פירות הים. זה היה כריך טעים, אבל את פירות הים היו יכולים להחליף פרוסות של חזה עוף למשל, ולא ממש היינו מרגישים בהבדל.

 
כריך פירות ים, זופה
כריך פירות ים, זופה צילום : גיל גוטקין
 

כריך סלמון כבוש (46 שקלים) עם קרם פרש, עירית, עגבניות צלויות, טפנד זיתים, חסה וארוגולה היה גרסא מוצלחת למדי של הכריך הקלאסי עם גבינת השמנת והסלמון. העגבניות הצלויות הוסיפו לחות ורכות וטפנד הזיתים הוסיף קצת עקצוץ שהצליח לשדרג את הכריך. גם הלחם, עם הקרום הפריך במיוחד שלו, היה מצוין.

 
כריך סלמון כבוש, זופה
כריך סלמון כבוש, זופה צילום : גיל גוטקין
 

כריך הקורנדביף עגל (46 שקלים) עם איולי, חרדל אגוזים, זוקיני צלוי, בצל מטוגן, ארוגולה, זיתים ושום, היה המוצלח ביותר מבין כל שלושת הכריכים. למרות שרשימת המרכיבים נשמעת עמוסה מדי, הם הצליחו להשתלב באופן מושלם, וכל אחד מהם היה מורגש. האיולי והחרדל היו ביחד הרוטב המושלם לבשר, שאמנם לא הגיע בכמות גדולה, אבל בהחלט היה נוכח. הבצל והשום תרמו גם הם, והפכו את הכריך למצוין ממש.

 
כריך קורנדביף עגל, זופה
כריך קורנדביף עגל, זופה צילום : גיל גוטקין
 

סיכום

השילוב הזה, של כריכים ומרק, הם סוג של זיווג מוצלח במיוחד (שאפשר להזמין ממנו גם חצי-חצי). המרקים היו מוצלחים ברובם, והיו ארוחת צהריים טעימה ולא כבדה מדי, והכריכים, כמו תמיד אצל סנדוויץ', היו מצוינים, טעימים ובעיקר מקוריים למדי.

 

הכריכים אמנם לא זולים במיוחד, במיוחד בהתחשב בזה שהם לא ממש גדולים, אבל שווים בעינינו הזמנת משלוח של פינוק מדי פעם.

 

זופה אוכל עירוני. אחד העם 19 תל אביב, אבן גבירול 138 תל אביב, 03-6020291

 

בטור הקודם הזמנו משלוח מ-גו נודלס.

 
עוד כתבות במדור אל תהרגו את השליח- ביקורת משלוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.