פיצטות חצילים • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
פיצטות חצילים
פיצטות חצילים צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 03:10 20/12/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם מתכון פטנט, לפיצות קטנטנות ואישיות, עם פרוסות חציל במקום בצק. מקורי וטעים!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 16 פיצטות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

16 פרוסות חצילים בקליפתם בעובי 1/2 1 ס"מ


2 כפות שמן זית


 

לרוטב:
2 כפות שמן זית


2-1 שיני שום כתושות


3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ


1/4 כוס מים


1/2 כפית סוכר


1/2 כפית אורגנו מיובש


מלח ופלפל שחור גרוס

 

לטופינג:
6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות


1/2 שקית (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת גס


1/3 קופסה (80 גרם) קוביות בולגרית

 

אופן הכנה

 
מכינים את החצילים:
  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.
  • אופים בתנור החם 30-25 דקות עד להזהבה.

בינתיים מכינים את הרוטב:
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות, מים וסוכר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את להבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. ניתן להכין את הרוטב עד 4 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.

מרכיבים את הפיצטות ואופים:
  • מניחים כף שטוחה של רוטב על כל פרוסת חציל, מניחים כמה רצועות עלי בזיליקום, ומפזרים מוצרלה וקוביות בולגרית.
  • מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.