סיכום 2015 במסעדות: המסעדות שעשו לנו את השנה

 
עודכן 20:35 23/12/2015

שנת 2015 הגיעה לסיומה, והביאה איתה לא מעט מסעדות חדשות, סגירות מפתיעות, ומסעדות וותיקות שהתחדשו. מי היו המסעדות שעשו לנו את השנה?

 
 
 
 
 
טרטר אינטיאס, משייה
טרטר אינטיאס, משייה צילום : גיל גוטקין
 

2015 היתה שנת החזרה לבסיס במסעדות. המון אוכל כפרי, "מקומי", פשוט, בלי יותר מדי פינפונים, ועם "המון כבוד לחומרי הגלם", בין אם כבוד אמיתי או רק בתור ססמא.

 

כמו בכל שנה, גם ב-2015 נפתחו לא מעט מסעדות חדשות. חלקן הצליחו להשתלב ברשימה שלנו בגאון, חלקן לא הצליחו לשרוד אפילו את השנה כולה, וחלקן הן עדיין בגדר הבטחה לא ממומשת, או עדיין מרגישות צעירות מדי כדי לגבש לגביהן החלטה.

 

עברנו על כל המסעדות שאכלנו בהן השנה, וזו רשימת עשר (טוב, רימינו מעט והוספנו עוד כמה בסוף) המסעדות שהכי עשו לנו את 2015.

 

משייה

את הפתיחה של משייה, מסעדתו החדשה והשלישית של יוסי שטרית הקדים לא מעט באזז והיה נדמה שהיא לא תוכל לעמוד בכל הציפיות ממנה, אבל לא באמת היתה סיבה לדאגה. התפריט של משיה הוא מסוג התפריטים שאין בו מנה אחת שלא עושה חשק לטעום אותה, השירות בה הוא מהסוג המצוין שמשחק היטב בין מעונב לחברותי, וההשקעה בחלל, העיצוב, כלי ההגשה והמראה של המנות בצלחת הופכת את החוויה לכזו שמיד רוצים לחזור אליה.

 

שטרית לוקח מנות מוכרות (ומוכרות פחות), נותן להן את הטוויסט שכבר מצליח להיות סימן ההכר שלו והופך אותן למשהו חדש, שהוא לא רק יפה על הצלחת, כמו לא מעט מנות מפונפנות אחרות, אלא גם לממש טעימות. מפרום הכרובית, רביולי הקובנייה והמעורב הירושלמי הן כולן מנות שמצליחות לצאת מהמלכודת של "נסיון לשדרג מנות קלאסיות" ולהיות מנות חדשות וכיפיות, שווה לחזור רק עבורן.

 

משייה, מלון מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב-יפו. 03-7500999.

 
רביולי קובניה, משייה
רביולי קובניה, משייה צילום : גיל גוטקין
 

סנטה קטרינה

לפעמים נדמה שסנטה קטרינה נמצאת פה הרבה יותר זמן ממה שהיא קיימת. המסעדה שנפתחה בתחילת השנה היא כל מה שתל אביב היתה צריכה, עם אוכל שמח, טעים, לא יקר, וכזה שמייצג בדיוק את 2015 והכיוון שלה. השף תומר אגאי, שגדל אצל חיים כהן, מצליח לייצר אוכל שהוא סוג של שילוב מושלם בין אייל שני בלי כל הכאב ראש ובין כהן עצמו, בלי המחירים הגבוהים.

 

האווירה השמחה והנונשלאנט ששולט בחלל ובאוכל, שמצליח להיות מדויק כאילו בלי להתאמץ, אבל רק כאילו, הופכים את מציאת מקום לשבת במסעדה בלי המון התראה מראש לקשה במיוחד, גם עכשיו, כמעט שנה אחרי הפתיחה, ויש לנו הרגשה שזה ימשיך ככה לעוד לא מעט זמן.

 

סנטה קתרינה, הר סיני 2, תל אביב, 058-7820292.

 
פסטת פירות ים, סנטה קטרינה
פסטת פירות ים, סנטה קטרינה צילום : גיל גוטקין
 
 

ברוט

ברוט מצאה את הקול שלה השנה, והפכה לאחד המקומות הכי כיפיים בעיר. לפעמים אומרים שאם יש יותר מדי ראשים למקום אחד, קשה לו להבין מיהו, אבל השילוב בין יאיר יוספי, עומר בן גל, בן רון, ג'מה נווה, ואבירם כץ מצליח לעשות את הכמעט בלתי אפשרי, ולהפוך את ברוט לחבילה המושלמת. יוספי ובן גל עושים את האוכל שהם אוהבים לאכול, וזה מורגש בכל ביס מושחת, רון מצליח לגרום לכל אורח במקום הקטנטן להרגיש כמו בן בית, ונווה וכץ מצליחים לסגור את כל המסביב, כולל תפריט אלכוהול שווה ומעניין במיוחד.

 

עם המון ספיישלים שמשתנים כמעט כל יום, ערבי ספיישל רבים עם שפים חברים שמתארחים, וצהרי ימי שישי מושחתים ובראנז'איים במיוחד, כמעט כל ביקור בברוט יגלה לכם משהו חדש, ומנה אהובה נוספת.

 

ברוט, נחלת בנימין 36 תל אביב, 03-5102923.

 
תמנון קריספי עם פירה, ברוט
תמנון קריספי עם פירה, ברוט צילום : גיל גוטקין
 

הדסון

מסעדת הבשר של מתן אברהמס טובה כבר לא רק מהשנה, אבל נראה שהשנה כולם סוף סוף גילו עד כמה המרחק בינה ובין שאר המתחרות שלה בז'אנר מסעדות הבשר גדול ורב. כל הדיבורים (הנכונים) על כך שהבשר בישראל לא באמת יכול לעמוד בסטנדרטים עולמיים כנראה עוברים מעל לראשו של אברהמס, כי הבשר שהוא מצליח ליישן אצלו מצליח לעמוד כתף אל כתף עם בשר טוב באמת גם מחוץ לישראל, ובעיקר מצליח לשמור על רמה גבוהה וקבועה, כמו שאף מקום אחר לא מצליח.

 

הבונוס הנוסף בהדסון הוא שלא רק הבשר טעים בה. אם בדרך כלל באים למסעדה כזו לאכול את הסטייק וזהו, בהדסון גם התוספות מצליחות לקלוע בול, הראשונות מעניינות לא פחות מהמנה העיקרית (מנת החלונות ניו יורק היא דוגמא ומופת לשלמות) ואפילו הקינוחים מצליחים להיות מצוינים. נכון, לא זול פה בכלל, במיוחד אם הולכים על נתחי הבשר המיוחד והגדולים, אבל לגמרי ברור למה המחירים הם כאלה, בניגוד ללא מעט מקומות אחרים.

 

הדסון, מגדלי אור, הברזל 27, תל אביב יפו, 03-6444733.

 
הדסון
הדסון צילום : גיל גוטקין
 

השומר 1

הדוכן של נאור כהן הצליח להפוך השנה למקום הכי כיפיי בשוק הכרמל, וזה לא פשוט עם התחרות הענקית מסביב. הבחור הצעיר מצליח להוציא תחת ידיו כריכים (וצלחות) מדויקים מאין כמוהם, עם תיבול מושלם, חריף מצטיין שמגיע בכמויות מדודות שמצליחות גם לא לשרוף את הפה וגם לתרום לכל השאר, ובעיקר איזון מושלם בין ירקות, בשר ולחם טוב.

 

כריך מעורב הפועלים כבר הפך לשם דבר, אבל כל מה שתנסו פה יהיה מוצלח, כולל אפילו שניצל לא שגרתי, וכריך מושלם באמת של ערוק (קציצות ירק עיראקיות) שחייבים לנסות כדי להבין את הקסם שלו.

 

השומר 1, השומר 1, תל אביב.

 
מעורב פועלים, השומר 1
מעורב פועלים, השומר 1 צילום : גיל גוטקין
 

סרווסריה

המקום שהתחיל בתור מסעדת טאפאס ספרדית למהדרין, הפך בשנה האחרונה למרגש המשחקים של השף עינב אזגורי, עם המון ספיישלים מושחתים במיוחד, בראנצ' שיכורים בשבת שהפך כבר לאגדה בעיר, ואווירה שמחה שאין שניה לה בעיר.

 

הכיוון של האוכל עדיין ספרדי ברובו, אבל מדובר באוכל שהוא הרבה יותר מזה. סרטנים רכי שריון? ברד פודינג עם מליון תוספות? טרינים מושחתים? איברי בקר לא מוכרים? שום דבר לא עוצר את הספיישלים של אזגורי, שתמיד גם מצליחים להיות טעימים. תוסיפו לכל זה את בר הג'ין הכי עשיר בעיר, ואת הצ'ייסרים שעפים לכל כיוון בכל רגע נתון, ומדובר באחד המקומות הכי שמחים בעיר.

 

סרווסריה, בן יהודה 48, תל אביב.

 
פנקייק עם מייפל ובייקון, סרווסריה
פנקייק עם מייפל ובייקון, סרווסריה צילום : גיל גוטקין
 

פאסטל

בכל העולם יושבות במוזיאונים הטובים ביותר גם מסעדות מעניינות ומסקרנות, ועכשיו גם לנו יש סוף סוף אחת כזו. אחרי השינויים שנעשו במטבח שלה, שף הלל תווקולי הצליח לייצב אותה סביב תפריט שהוא אמנם לא הכי מפתיע וחדשני בעיר, אבל הוא טעים במיוחד, יציב מאוד, ומשתלב היטב עם הקהל שמבלה במוזיאון ובמרכזי התרבות שמסביב, בלי להיות משעמם.

 

אם נמאס לכם כבר מכל גרסאות הראגו המשוכפלות של העיר, אתם חייבים לנסות את הגרסא של תווקולי, שלא דומה לשום דבר אחר, ועוד לא התחלנו לדבר על תפריט הקינוחים של הקונדיטורית מאיה הופמן, שמצליח לנוע במדויק על הקו שבין הקלאסי לחדשני.

 

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב.

 
פפרדלה ראגו טלה, מסעדת פאסטל
פפרדלה ראגו טלה, מסעדת פאסטל צילום : גיל גוטקין
 

אורי בורי

מה כבר לא נכתב על המסעדה הותיקה של אורי ירמיאס בעכו? נכון שהעיצוב הלא קיים והקירות המתקלפים כבר מזמן עברו את גבולות החביב והמיושן והגיעו אל מחוזות המוזנח מדי, אבל האוכל כאן הוא עדיין בין הטובים בארץ, והשנה אכלנו שם יותר מארוחה אחת שהשאירה אותנו פעורי פה.

 

איכות חומרי הגלם, הקלאסיות והדיוק של הרטבים, השילובים שגם אחרי כל השנים האלה עדיין מצליחים לרגש (סשימי הסלמון עם רוטב הסויה וסורבה הווסאבי הוא אולי הביס הכי מושלם בארץ), ובזמן האחרון גם הגלידה המצוינת לקינוח, הופכים כל ביקור בעכו לכזה שקשה לא לעבור בו אצל ירמיאס.

 

אורי בורי, ההגנה, רחבת המגדלור, נמל עכו.

 
קוקי סן ג'אק, אורי בורי
קוקי סן ג'אק, אורי בורי צילום : גיל גוטקין
 

חוות צוק

המסעדה של האחים צוק היא אחת ההפתעות הגדולות שמתחבאות בעיר הגדולה, ובכל פעם מחדש אנחנו מתפלאים על כמה היא מצליחה להיות טובה, ועד כמה לא מספיק אנשים מכירים אותה. במרכז מסחרי מנומנם בצפון העיר מכינים האחים צוק אוכל ייחודי, מסקרן, טעים במיוחד, שמצליח להעביר את עקרונות ה-farm to table שכל כך פופולאריים עכשיו בעולם, בלי להיות מעיקים ופלצניים כמו שמקומות עם עקרונות כאלה יכולים להיות.

 

האווירה המשוחררת, קיר היינות ממנו אפשר פשוט לבחור יין לחנות במחיר כיפיי (מחיר חנות פלוס 20 שקלים דמי חליצה), והתפריט שכולו שיר הלל לבשר איכותי הופכים כל ביקור בחוות צוק וחוויה שקשה מאוד למצוא אצלנו, שהיא גם כיפית, גם טעימה וגם לא קורעת את הכיס, כמו שארוחה סביב בשר בדרך כלל עושה.

 

חוות צוק, משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב יפו.

 
חוות צוק
חוות צוק צילום : גיל גוטקין
 

עלה גפן

כשהשף עומר עילואן עזב את תל אביב, גם אנחנו הרמנו גבה, אבל אחרי ביקור אצלו בעלה גפן שבקריות, אין לנו ספק שזה המיקום המושלם עבורו לפרוח. עילואן לוקח את המטבח המקומי, הערבי, ומצליח לייצר בעזרתו תפריט יצירתי, לא שגרתי, שנראה כמו מטבח שף מודרני, ונטעם כמו שאוכל אמיתי צריך להרגיש.

 

בין המנות שכבר הפכו לשגורות בכל פה כמו הקבב החלאבי או השושברק, אפשר למצוא פה לחמאעג'ון חד פעמי, פאייה גלילית של פירות ים וריזוטו פריקי, ואפילו השילוב בין כנאפה חמימה לסורבה פירות יער קריר, שנשמע לא קשור על הנייר, מתגלה כהברקה אמיתית של עילואן, שלא ברור איך לא חשבו עליה קודם.

 

עלה גפן, שדרות ההסתדרות 271, צומת קריית אתא, חיפה.

 
שושברק, עלה גפן
שושברק, עלה גפן צילום : גיל גוטקין
 

והנה עוד כמה מקומות שכמעט נכנסו לרשימה:

 

M25

המסעדה הצעירה של ירון קסטנבאום וצוות המיט מרקט, ממש בסמוך לאטליז שלהם, היא בדיוק כל מה שחובבי הבשר בעיר חיכו לו. מקום לאכול בו בשר טוב, באווירה משוחררת, במחירים שלא מחייבים המון תכנון מראש, ועם המון קסם בלתי מוסבר, שהופך את M25 למקום השמח שהוא. העראייס שלהם כבר הפך לשם דבר בעיר, ולמרות שהיינו שמחים לראות את יונתן בורוביץ' שעובד שם במטבח משחזר את היצירתיות שלו מימי קפה 48, כשהאוכל כל כך טעים, קשה להתלונן.

 

M25, סמטת הכרמל 30, תל אביב יפו.

 
M25
M25 צילום : גיל גוטקין
 

חנן מרגילן

 

המסעדה הבוכרית הקטנה משכונת שפירא היא כבר לא הסוד הכי שמור בעיר השנה, אבל עדיין מצליחה לשמור על רמה גבוהה במיוחד, שלא הרבה מסעדות "עממיות" מגיעות אליה. האוכל מדויק (נכון, חלק מהמנות יכולות להרגיש קצת שמנות מדי, אבל זו נאמנות למקור), הכיסונים אגדיים ממש, ומרק הדושפרה הוא ללא ספק המרק הכי טעים בעיר, עם ציר שהמון מסעדות הרבה יותר יקרות יכולות רק לחלום עליו.

 

חנן מרגילן, מסילת ישרים 15, תל אביב.

 
חנן מרגילן
חנן מרגילן צילום : גיל גוטקין
 

פוראמה

בעיר שבה קשה למצוא מסעדות סיניות אמיתיות, כמו שאפשר לראות בכל מטרופולין גדול בעולם, פוראמה היא סוג של יהלום בלתי מלוטש, ואוצר שאנחנו מקווים שיישאר איתנו לעוד המון זמן. אווירה של ממש אין פה, אלא אם עננה של אידוי וטיגון יכולה להחשב כזו, אבל ברגע שהכיסונים הממולאים יתחילו לנחות על שולחנכם, תבינו גם אתם את סוד הקסם. לפוראמה הכי כיף לבוא לפחות בשלישיה, לנסות כמה שיותר מנות, ולשקוע בחגיגה של בצקים, פחמימות, ורוטב חריף מהאגדות.

 

פוראמה, בן יהודה 7, תל אביב.

 
צ'אנג פנג, פוראמה
צ'אנג פנג, פוראמה צילום : גיל גוטקין
 

הבסטה

המסעדה של מעוז אלונים ואיתי הרגיל המשיכה גם השנה להיות המקום שבו הכי כיף להגיע לאכול אוכל אמיתי, כשמתחשק כזה. צודקים מי שאומרים שבערב לא זול פה בכלל, והשירות היה יכול להיות קצת יותר חברותי ומחויך, אבל כשהאוכל כל כך טעים, אנחנו מצליחים לשלוח כמעט על הכול. אם תגיעו לפה בשעת צהריים לעסקית השווה, או אפילו יותר טוב, לבראנץ' הצהריים המושחת, ההנאה מובטחת.

 

הבסטה, השומר 4, תל אביב יפו.

 
בראנצ' בבסטה
בראנצ' בבסטה צילום : גיל גוטקין
 


 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.