מתכון לעוף מוקפץ עם מחית צ'ילי צהובה

 
עוף מוקפץ עם מחית צ'ילי צהובה
עוף מוקפץ עם מחית צ'ילי צהובה צילום: אבי מזרחי
 
עודכן 01:43 21/12/2015

השפית התאילנדית סנדרה סטפ הגיעה לבית הספר דן גורמה כדי להעביר סדנת אוכל תאילנדי אותנטי. מתוך הסדנה, קבלו מתכון ל-Kua Kling Kai, עוף מוקפץ ברוטב חריף של קארי צהוב

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 3-4 מנות ראשונות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

מצרכים למחית:
2 יח' צ'ילי עין ציפור מיובש (או צ'ילי מיובש אחר)


2 יח' צ'ילי יבש אדום


4 יח' צ'ילי עין ציפור (אפשר הרבה פחות אם רוצים פחות חריף)


1 כף עשב לימון


½ יח' גרידת ליים קפיר פרוס


1 כפית כורכום


½ כפית פלפל שחור


3 יח' שיני שום


2 יח' שאלוט

 

מרכיבים:
200 גרם עוף טחון


2 כפות שמן צמחי


1 כף רוטב דגים


6 יח' עלי ליים קפיר (פרוס דק)


2 כפיות סוכר


1/2 כפית מלח


1 כף ציר ירקות או עוף

 

 

 

אופן הכנה

 
  • בעלי ומכתש, מרסקים את מרכיבי מחית התיבול.
  • בווק, מפתחים בשמן צמחי את מחית התיבול עד קבלת ארומה טובה.
  • מוסיפים עוף ומערבבים - מטגנים עד שמוכן. לאחר מכן מוסיפים ציר.
  • מוסיפים תבלינים: רוטב דגים, סוכר ומלח.
  • מסיימים עם עלי ליים קפיר ומסירים מן האש.

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.