סלט קיסר עם סלמון מעושן • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
סלט קיסר עם סלמון מעושן
סלט קיסר עם סלמון מעושן צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 00:13 22/12/2015
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם מתכון לגרסא קלילה לסלט הקיסר הקלאסי, עם סלמון מעושן וגבינת פיקורינו

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 ראשי חסה ערבית, מופרדים לעלים שטופים ומיובשים היטב


2 קופסאות סלמון מעושן, מסוננות היטב מנוזלים


1/2 כוס שבבי גבינת פקורינו גד (בעזרת הקולפן)

 

לקרוטונים:
1 ג'בטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 כף שמן זית

 

לרוטב:
1 חלמון מביצה גדולה (L)


1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק


5 פילטים של אנשובי


1 כף מיץ לימון


1 כף חומץ בן יין לבן


1 שן שום גדולה קצוצה דק


1/3 כוס שמן זית


1/3 כוס שמן חמניות או תירס

 

להגשה:
1/2 כוס שבבי גבינת פרמזן

 

אופן הכנה

 
מכינים את הקרוטונים:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים קוביות ג'בטה ושמן זית בקערה.
  • מפזרים בתבנית.
  • אופים בתנור החם 10-8 דקות עד שהקרוטונים זהובים.
  • מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

מכינים את הרוטב:
  • מרסקים חלמון, חרדל, אנשובי, מיץ לימון, חומץ ושום בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. במידה וסמיך מדי מוסיפים מעט מים או מיץ לימון.

מרכיבים את הסלט:
  • מניחים עלי חסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן, יוצקים רוטב ומפזרים קרוטונים וגבינת פקורינו.
  • מגישים מייד.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.