מתכון למרק עגבניות

 
מרק עגבניות
מרק עגבניות צילום: אורן נדלר
 
עודכן 09:32 24/12/2015
אורן נדלר

אורן נדלר עם גרסא אישית למרק עגבניות עשיר, שיחמם לכם את החורף

 
 
 
 
 

בחורף אני אוהב לאכול מרק, אבל רק בחורף, בקיץ אני לא מסוגל, חם לי. מאחר שעונת החורף בארץ קצרה מאד (ויש מדינות שהחורף שלנו בכלל יחשב שם כאביב) אז איך שהימים קצת מתקררים אני מתנפל על מאגר מתכוני המרקים שלי ומכין אותם באופן סדרתי, כדי להספיק כמה שיותר. מרק העגבניות הוא אחד האהובים עלי והחלטתי לשתף אתכם במתכון.


יש אינסוף גרסאות למרקי עגבניות, עם אורז, פסטה, שעועית, עדשים או בלי כלום. לכל משפחה, אני בטוח, שיש מתכון משלה (כי המרק הכי טעים הוא זה שמזכיר את המרק של אמא, נכון?). זו הגירסה שלי, היא פשוטה אך מלאה בטעם ייחודי (הודות לצליית העגבניות), והיא מבוססת על מספר רב של מתכונים כשמכל אחד לקחתי רעיון אחר והרכבתי את המרק שלי.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

כ- 25 עגבניות שרי


1 בצל בינוני


3 שיני שום


3 כפות שמן זית


1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


½ 1 כפות קמח


2 כוסות מים


2/3 כפית סוכר


מספר עלי בזיליקום


קמצוץ צ'ילי טחון


100 מל' שמנת לבישול (15%)


מלח/פלפל

 
 

אופן הכנה

 

  • צולים את עגבניות השרי: חוצים 18 מהן, את השאר חותכים לרבעים. (הרבעים מיועדים להישאר שלמים במרק, מי שרוצה לטחון הכל יכול לחתוך את כל העגבניות לחצאים). מסדרים על תבנית מטפטפים כף שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 20 דקות.
  • קוצצים דק את הבצל ושיני שום.
  • מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל והשום מספר דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף ומתרכך קצת.
  • מוסיפים כף וחצי קמח ומערבבים באופן נמרץ כ-2 דקות עד שהבצל והשום מצופים בקמח והוא מתחיל להשחים קלות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 2 כוסות מים, בזיליקום, סוכר, מלח, פלפל שחור טחון, קמצוץ צ'ילי, ועגבניות השרי החצויות (את הרבעים שומרים בצד), ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה, מערבבים מידי פעם.
  • מסירים מהאש, ממתינים 5 דקות וטוחנים את המרק עם מוט בלנדר (אפשר גם בבלנדר רגיל למי שאין מוט), טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף גם קצת מים אם המרק סמיך מידי.
  • מחזירים לכיריים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה. את רבעי העגבניות מוסיפים בשלב הזה או רק בהגשה (לקישוט מעל המרק).
  • 2 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב (ניתן כמובן לוותר על השמנת אם רוצים שהמרק יהיה פרווה)
  • זהו. המרק מוכן. להגשה ניתן לעטר ברבעי עגבניות השרי הצלויות, עלי בזיליקום קטנים, טפטופי שמן זית ו/או שמנת מתוקה.

 

 

בשבוע שעבר אורן הכין קישואים אפויים בפנקו.

 

רוצים עוד מתכונם בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.