מתכון לפודינג טפיוקה עם מרק פירות טרופיים, ברנדי ונענע

 
פודינג טפיוקה עם מרק פירות טרופיים, ברנדי ונענע
פודינג טפיוקה עם מרק פירות טרופיים, ברנדי ונענע צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 13:11 31/12/2015
רותה פפיאשוילי

השבוע בטור הטבעוני של רותה: פודינג טפיוקה קל להכנה, עם מרק של פירות טרופיים, עם ברנדי ונענע מרעננים במיוחד

 
 
 
 
 

אין על קינוחי טפיוקה. גם בריא, גם טעים, גם טבעוני (וגם פרווה, על הדרך) ובעיקר מרענן וכיפי. כאן מכינה אותו רותה עם סלט פירות מרענן, ברוטב של ברנדי ונענע שוברי שגרה.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 6 מנות או 20 כוסיות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

 

לפודינג טפיוקה:
1 כוס מים


2 כוסות חלב סויה


1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)


100 גר` סוכר


100 גר` פניני טפיוקה קטנים (לא לבישול מהיר)


1/2 כפית תמצית וניל


1/2 כפית הל טחון (לא חובה)


 

למרק פירות טרופיים:
5 תותים (בחורף) או 2 אפרסקים (בקיץ)


1 פסיפלורה - עם המיץ והגרעינים


2 יח' קיווי


½ מנגו


1 יח' סברס מקולף או 1/4 אננס


1 חב' סוכר וניל (10 גר')


כף ברנדי


חופן עליי נענע שטופים וקצוצים (ללא הענפים)

 

 

אופן הכנה

מכינים את הטפיוקה:

 

  • יוצקים לסיר בעל תחתית עבה את המים, את חלב הסויה, חלב הקוקוס ואת הסוכר.
  • מבשלים יחד על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין ומביאים לרתיחה.
  • בוחשים פנימה את פניני הטפיוקה, ומביאים לרתיחה נוספת.
  • מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את תמצית הוניל ואת ההל הטחון, וממשיכים לבשל את התערובת במשך חצי שעה עד שהיא מסמיכה.
  • מצננים מעט את התערובת ויוצקים אותה לכלים אישיים, מכסים ומעבירים לקירור למשך לילה.

- חשוב לערבב את התערובת תוך כדי הבישול כדי שהנוזל לא יגלוש, כדי שתחתית הסיר לא תישרף, וכדי שהטפיוקה לא תידבק לתחתית.

- אם נוצר קרום על גבי הנוזל במהלך הבישול יש להסירו.
- בסיום הבישול התערובת מקבלת מרקם דייסתי ועבה, המצפה לחלוטין כף מתכת לאחר הערבוב.

 

למרק פירות טרופיים:

 

  • חותכים את כל הפירות לקוביות קטנות (תלוי בגודל הכוס שבחרתם)
  • מוסיפים את הוניל, הנענע הקצוצה (חשוב שתהיה קצוצה דק דק) והברנדי ומערבבים
  • אתם אמורים לקבל סלט פירות חמצמץ עם ארומה אלכוהולית קלה.
  • יוצקים מעט מסלט הפירות על כוסות הטפיוקה הקרות ממש לפני ההגשה

אפשרי לבחור כל שילוב של פירות לפי טעמכם - במידה ואין לכם פסיפלורה טרייה תוסיפו מעט פילה לימון/מיץ לימון טרי לחמיצות

 

 

טיפ של רותה:

בערב הסילבסטר או בכל חגיגה גדולה, אפשר לשים כמות קצת יותר גדולה של ברנדי, למצב רוח טוב!

 
פודינג טפיוקה עם מרק פירות טרופיים, ברנדי ונענע
פודינג טפיוקה עם מרק פירות טרופיים, ברנדי ונענע צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:


פניני הטפיוקה הם כדורים קטנים ועמילניים העשויים משורש הקסבה.
הם נפוצים במטבח הדרום אמריקאי והאסיאתי ומשמשים בעיקר להסמכה של קינוחים.
הם חסרי טעם משל עצמם, ולאחר בישול הם תופחים ומקבלים מרקם של ג`ל שמשעשע את החיך.
טפיוקה נטולת גלוטן, ודלה בשומן.

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
עוד כתבות במדור טבעוני כל השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.