מתכון לכרובית אסיאתית מוקפצת

 
כרובית אסיאתית מוקפצת
כרובית אסיאתית מוקפצת צילום: אורן נדלר
 
עודכן 12:03 07/01/2016
אורן נדלר

אורן נדלר עם גרסא ממכרת במיוחד לנשנוש או תוספת מכרובית, שאי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

בימים אלו (חורף), בכל פעם שאני עובר ליד דוכן ירקות, קורצות אלי כרוביות. הן בשיאן עכשיו, בהירות, מוצקות, חלקן נחבאות בתוך העלים וחלקן חשופות לגמרי, אז אני לוקח, ברור... מאד אוהבים אצלנו כרובית, בכל צורה אפשרית. אז אחרי שה-"קישואים אפויים בפנקו" היו הצלחה גדולה נאתגר אתכם עם כרובית בנוסח קצת פחות שגרתי, אבל קל מאד להכנה וטעים באופן יוצא דופן.


בד"כ כרובית לא משתתפת במוקפצים האסיאתיים כי זמן הריכוך שלה יחסית ארוך ובמוקפצים מחפשים ירקות שמוכנים מהר. במתכון הזה פותרים את הבעיה ע"י אפיית הכרובית מראש. אפשר אפילו לאפות את הכרובית יום, יומיים קודם ולשמור בקופסה במקרר ואז הכנת המנה היא באמת עניין של דקות ספורות. אני למשל אופה תבנית של כרובית בשבת (כשיש לי זמן) ואז סוגר את הפינה של "שני צמחוני" בקלות רבה. מקור המתכון הוא מכאן בשינויים והתאמות הנדרשים.

 

סוג מתכון: צמחוני/טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 55 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1 כרובית גדולה


4 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה, אבל לא שמן זית)


3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף


1 בצל בינוני (אדום או לבן כרצונכם)


5 שיני שום


4 בצל ירוק


1/3 כפית פתיתי צ'ילי יבש גרוס


1 כפית שמן שומשום (לא לוותר, זה מוסיף המון)


3 כפות יין לבן יבש


2 כפות רוטב סויה


¼ כפית סוכר (רצוי חום אבל גם רגיל יעבוד)


מלח/פלפל

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מפרידים את הכרובית לפרחים (בגודל ביס גדול).
  • מערבבים את הכרובית עם 2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפיה.
  • אופים במשך 30 דקות עד שהכרובית משחימה ומתרככת קצת (אבל עדיין מוצקה ולא מתפוררת).
  • מוצאים ומניחים בצד. כאמור את השלב הזה אפשר להכין יום יומיים לפני בישול המנה ולשמור את הכרובית בקופסה במקרר.
  • קוצצים דק את הג'ינג'ר.
  • פורסים דק את שיני השום.
  • חוצים את הבצל וכל מחצית פורסים לרצועות צרות.
  • חותכים את הבצל הירוק לחתיכות באורן 2-3 ס"מ. (אפשר אחד מהבצלים הירוקים לקצוץ דק ולשמור לעיטור המנה בהגשה).
  • מערבבים בקערית קטנה את חומרי הרוטב: יין לבן, סויה, פתיתי צ'ילי, שמן שומשום וסוכר.
  • מחממים בווק או מחבת גדולה את 2 כפות השמן הנותרות.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב נמרץ חצי דקה (לא יותר שלא יישרף)
  • מוסיפים את הבצל והשום מטגנים תוך ערבוב 2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את הכרובית והרוטב מערבבים היטב במשך דקה.
  • מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים דקה נוספת.
  • מגישים לבד, או עם אורז לבן, מעטרים בבצל ירוק קצוץ דק (אם רוצים).

 

 
כרובית אסיאתית מוקפצת
כרובית אסיאתית מוקפצת צילום : אורן נדלר
 

בשבוע שעבר אורן הכין מרק עגבניות.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.