פירות, שוקולד ופיסטוק: אגסים בשלושה צבעים • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
אגסים בשלושה צבעים
אגסים בשלושה צבעים צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 14:17 14/01/2016
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם מתכון לקינוח קל הכנה, טעים ומיוחד. אגסים מצופים בשוקולד ופיסטוק, שיעשו לכם את הסופ"ש. וזה אפילו פרווה וטבעוני

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

8 אגסים בינוניים קלופים עם הגבעול


3 כוסות (720 מ"ל) מיץ תפוזים


2 כוסות (480 מ"ל) לבן חצי יבש


1/2 כוס (120 מ"ל) סילאן


2 מסמרי ציפורן


2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות


סרט קליפה מ-1/2 תפוז


לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


1 כף שמן חמניות או תירס


לציפוי פיסטוק:
1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים, קצוצים גס

 

אופן הכנה

 
מכינים את האגסים:
  • מחממים מיץ תפוזים, יין לבן, סילאן, ציפורן, ג'ינג'ר וקליפת תפוז מגוררת בסיר רחב ומביאים לסף רתיחה.
  • משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים (הופכים את האגסים מדי פעם תוך כדי בישול).
  • מצננים היטב. שלב זה ניתן להכין יום מראש.

מרכיבים את המנה ומגישים:
  • מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
  • מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב.
  • טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, ומנערים משאריות שוקולד.
  • טובלים את הרבע התחתון של האגסים בפיסטוק קצוץ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מצננים כשעה במקרר ומגישים.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.