מתכון לשוקי עוף ממולאים בקוסקוס

 
שוקי עוף ממולאים בקוסקוס
שוקי עוף ממולאים בקוסקוס צילום: לירון אלמוג
 
עודכן 13:24 11/01/2016

לכבוד ט"ו בשבט וגם בכלל, שוקי העוף החגיגיים האלה, ממולאים בקוסקוס ופירות יבשים, הם תמיד ארוחה נהדרת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

8 שוקיים מפורקים למילוי

 

למילוי
3 כפות שמן רגיל


1 בצל קלוף וחתוך לרצועות


3 משמשים מיובשים


4 שזיפים מיובשים


2 כפות חמוציות


2 כפות אוכמניות מיובשות או צימוקים


4 כפות שבבי שקדים קלויים


8 כפות גדושות קוסקוס רגיל מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית)


2 כפות שמן זית


1 כף גדושה ממרח שקדייה


מלח, לפי הטעם


פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


 

לתיבול
4 כפות שמן זית


6 כפות סילאן


2 כפות פפריקה מעושנת


מלח, לפי הטעם


פלפל, לפי הטעם


2 ענפי רוזמרין

 

אופן הכנה

 
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.
  • חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.
  • ממלאים את פנים השוקיים בתערובת ומהדקים היטב.
  • בעזרת ריבועי נייר אפייה וחוט קשירה אוטמים את הצד הפתוח של השוקיים, כך שהמילוי לא יתפזר בזמן הצלייה.
  • מסדרים את השוקיים בתבנית צלייה, מתבלים בכל מרכיבי התיבול ומוסיפים 3 כפות מים.
  • צולים בתנור בחום בינוני בגובה 180 מעלות, במשך כשעה.

 

 

רוצים עוד מתכונים לט"ו בשבט? לחצו כאן.

רוצים עוד מתכונים לעוף ובשר? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.