קציצות עדשים כתומות וסלק • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
קציצות עדשים כתומות וסלק
קציצות עדשים כתומות וסלק צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 00:55 18/01/2016
שי-לי ליפא

שי-לי ליפא עם מתכון לקציצות בריאות, טעימות ואפילו טבעוניות, שמכינים בקלות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כ-18 קציצות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 1 כוסות עדשים כתומות יבשות, שהושרו 12 שעות בקערה עם הרבה מים


1 סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות


1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות


6-5 שיני שום קצוצות גס


1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה גס


4 כפות פירורי לחם


3 כפות שמן זית


1 כפית שטוחה כמון


מלח ופלפל שחור גרוס


לטיגון:
שמן זית

 

להגשה:
טחינה גולמית


רבעי לימון

 

אופן הכנה

 
  • מסננים היטב את העדשים (במידה ויישארו נוזלים בעדשים הקציצות לא יהיו יציבות ויתפרקו). מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  • יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על אש בינונית.
  • בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ.
  • מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.